Перші години ЗеПрезидента: дешевий популізм і замах на Конституцію

Новини 20 Травня, 2019 88
Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради та закликав Кабмін піти у відставку

Зеленський заявив про розпуск Верховної Ради та закликав Кабмін піти у відставку

Під час інавгурації новобраний Президент Володимир Зеленський зробив декілька провокаційних кроків та гучних заяв, серед яких – і заява про те, що він розпускає парламент. Про це пише громадська ініціатива “Захисти Україну“.

Таке рішення є антиконституційним і скидається на дешевий популізм, продиктований або особистими забаганками ПреЗЕдента, або його строкатого оточення. Ніяких правових підстав для розпуску немає, тому в разі спроби реалізувати такий намір не на словах, а на ділі, ми рішуче станемо на захист Верховної Ради і Конституції!

Також Зеленський пафосно заявив, що домагатиметься припинення вогню на Донбасі і готовий для цього на все, крім територіальних поступок. За цією ніби то патріотичною заявою може бути прихованим московський сценарій – інтеграція ДНР-ЛНР в рамках України, особливий статус окупованих нині територій та амністія бойовиків. Формально, в рамках цього сценарію Донбас залишається нашою територією, але по факту ми отримаємо в межах держави оплот руского міра, плацдарм, завдяки якому РФ захоче взяти під контроль всю Україну.

Крім того, Зеленський фактично замахнувся на Закон про мову, згадавши про «рускоязичних граждан» і перейшовши під час своєї промови на російську мову. Таким чином він недвозначно продемонстрував своє ставлення до української мови та закону, який сприяє її застосуванню як єдиної державної.

Попри заяви про повернення всіх територій, повернення полонених, перехід ЗСУ на стандарти НАТО, подолання корупції й бідності, новообраний Президент продемонстрував готовність переступити ті «червоні лінії» української державності, які ми йому окреслили одразу після його перемоги на виборах.

В зв’язку з цим ми наголошуємо: нікому не дозволено замахуватися на наші здобутки, які в буквальному сенсі кров’ю давалися нам протягом 5 останніх років! Ми не потерпимо повернення портнових, азарових та інших колаборантів! Ми не потерпимо намагання домовлятися з державою-агресором та її агентами в Україні!

Якщо Президент буде зневажати наші цінності, то ми йому нагадаємо, що є такий безжальний і ефективний інструмент впливу на владу як Майдан.

Якщо Зеленський буде намагатися йти на компроміс з тими, хто 5 років тому привів у країну танки Путіна, то вже зовсім скоро йому доведеться вивчати сумний досвід Януковича.

Коментарі

Позначки: