Переселенці, які відкрили заклади у Львові, поділились своїми історіями (ВІДЕО)

Новини 12 Грудня, 2022 131

Переселенці, які відкрили заклади у Львові, поділились своїми історіями

Війна змусила багатьох українців покинути рідні домівки та переїхати до Львова. У новому випуску YouTube-каналу lviv.travel зібрані історії людей із різних куточків України, які відкрили власну справу у Львові.

Про це пише Четверта студія.

Костянтин і Володимир переїхали із Маріуполя, Олексій із Ніжина. Тут вони відкрили заклад «0629», де готують фірмову «23-тю шаурму», яка вважалась найсмачнішою у всьому Маріуполі.

«Ми вирішили повісити на будинку прапор із написом «Маріуполь» для того, аби підкреслити, що Маріуполь – це Україна. І щоб він нагадував про це всім», – говорить Костянтин Понедельченко.

Найціннішою пам’яткою закладу є уламки із люстри та з фасаду Маріупольського драмтеатру, привезені волонтерами. Також хлопці допомагають маріупольцям-підприємцям, зокрема, з продажем футболок із принтами Маріуполя та з розміщенням картин художника Павла Пономаренка.

Сергій приїхав з Ірпеня, Іван – з Бородянки, а Дарина – із Ніжина. Сергій та Іван планували в Ірпені відкрити віконечко із пирогами за тиждень до війни. Але не судилось. Спробували розпочати власну справу вже у Львові. Відкрили віконечко на Руській, 3, а згодом і на вул. Лепкого, 6. Назвали заклад «КІІТ» в честь кота Сергія, який зник внаслідок вибуху у Ворзелі, де він був на перетримці.

Дмитро із сім’єю переїхав з Херсону. Спочатку він вступив до лав територіальної оборони, а потім вирішив змайструвати кавотяг і готувати каву в джезві на піску у Скнилівському парку.

Зараз вони працюють на своєму фронті, допомагають Збройним силам України, тим самим наближаючи перемогу.

Переглянути відео можна на YouTube-каналі lviv.travel.

 

Коментарі

Позначки: ,