Переговори про обмін полоненими продовжаться – Кучма

Новини 27 Грудня, 2017 95

Леонід Кучма

Тристороння контактна група з врегулювання ситуації на Донбасі продовжуватиме переговори щодо подальшого обміну полоненими

Про це заявив представник України в Тристоронній контактній групі, екс-президент України Леонід Кучма, повідомила у Facebook його прес-секретар Дарка Оліфер.

Кучма зазначив, що велика кількість людей долучилася до того, аби нинішнє звільнення полонених відбулося якнайшвидше та з дотриманням усіх норм чинного законодавства.

“Перемовини й консультації з цього питання тривали, практично, з початку війни, але змісту та результатів набрали в рамках Мінського процесу. Важко пояснити, наскільки складним та виснажливим був цей процес, скільки зусиль було витрачено задля того, аби люди повернулися до своїх рідних та близьких. Нині ми бачимо, що все було недарма, і це надихає до того, аби продовжити нашу роботу”, – наголосив Кучма.

Нагадаємо, у середу, 27 грудня, на Донбасі відбувся обмін полоненими. Бойовики передали українській стороні 74 заручників. Серед звільнених – кіборг Олександр Морозов і вчений Ігор Козловський.

Україна, за попередніми даними, передала представникам ОРДЛО 237 із 306 осіб, які були у списку для обміну. За словами представника Уповноваженого Верховної Ради з прав людини Михайла Чаплиги, деякі люди зі спису відмовляються повертатися на окуповані території.

Водночас, за даними СБУ, у полоні бойовиків ще залишаються майже 100 українців.

Коментарі

Позначки: , ,