Передвиборча кампанія ще не почалась, а конкуренти вже вдаються до чорного піару, – Орест Червоний

Новини 14 Липня, 2020 1 596
Фото: Орест Червоний.

Фото: Орест Червоний.

Офіційно передвиборча кампанія ще не почалась, а конкуренти вже вдаються до чорного піару.

Як пише “Четверта студія”, про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав депутат Новояворівської міської ради фракції БПП “Солідарність” Орест Червоний.

Як зазначив депутат, на одному із львівських ресурсів з’явилась інформація ніби то він зловживав службовим становищем.

Орест Червоний та бюджетні кошти

“На одному із львівських ресурсів з’явилась інформація ніби то Орест Червоний, шляхом зловживання службовим становищем та впливом, сприяв тому що Новояворівською міською радою приймалися рішення щодо співфінансування ОСББ міста за рахунок бюджетних коштів. Так, я справді допомагав усім ОСББ, які до мене звертались за кваліфікованою допомогою, але те, що кошториси з виконання робіт були без належної експертизи вартості та їх реальних об’ємів є нахабний наклеп. Всі, хто хоч трохи цікавиться життям міста та специфікою розподілу бюджетних коштів, розуміють, що це замовна справа, основна мета якої облити мене брудом.

Коротко про суть викладеного у зверненні:

1. Згідно ч. 2 ЗУ «Про публічні закупівлі» у редакції на час підписання описаних угод договори нsа виконання капітального ремонту не є об’єктом регулювання цього закону і Замовники не тільки не зобов’язані, а і НЕ МОЖУТЬ застосовувати тендерні процедури до таких угод.
2. Твердження про відсутність кошторисів та експертиз взагалі не витримує ніякої критики. Згідно з вимогами чинного законодавства, УСІ роботи за бюджетні кошти можуть бути виконані виключно за наявності ПКД (яке розробляється сертифікованим кошторисником) та при вартості робіт понад 300 тис. грн – обов’язковою експертизою ПКД, що і було виконано і дотримано по усіх роботах”, – йдеться у дописі.

За словами Ореста Червоного, заявник Григорій Бабій маніпулює громадською думкою та займається передвиборчим чорним піаром.

“Проте п. Бабій навіть не скористався можливістю перевірити наявність кошторисних документів, а просто заявив про їхню відсутність! І Це при тому, що в деяких випадках ПКД оприлюднено замовниками у формі відкритих даних. Думаю за п. Бабієм стоїть ще група людей, яким вигідно маніпулювати громадською думкою, а основна мета позову не пошук справедливості, а обливання брудом і передвиборчий чорний піар. Тому я змушений звернутися до суду із зустрічним позовом, щоб захистити свою репутацію і досягти справедливості”, – додав Орест Червоний.

Коментарі

Позначки: , , , ,