Перебіг COVID-19 стає важчим, хворіє все більше людей молодого віку, – пульмонолог

Новини 17 Листопада, 2020 254

Комп'ютерний томограф. Фото: відкриті джерела.

А чимало пацієнтів потребують у подальшому додаткової реабілітації.

Перебіг COVID-19 стає важчим, хворіє все більше людей молодого віку.

Про це на брифінгу щодо актуальної інформації на тему коронавірусної інфекції повідомила експертка департаменту охорони здоров’я з пульмонології Надія Рудницька, пише “Четверта студія” з посиланням на “Еспресо.Захід”.

“Нині перебіг захворювання є важкий, хворіює все більше людей молодого віку,- зазначила експертка. – І перебіг захворювання у них досить складний. Чимало пацієнтів потребують у подальшому реабілітації від одного до декількох місяців, коли людина не може повноцінно працювати і спілкуватися зі своїм оточенням”.

Коронавірус викликає гострий респіраторний дистрес-синдром (ГРДС). Це синдром гострої легеневої недостатності. Він потребує не лише кисневої підтримки, як зазначають медики, але й значного медикаментозного забезпечення.

Окрім цього, пацієнтів застерігають не зловживати антибіотиками. “Хибна думка, як тільки починається у нас період вірусних інфекцій, потрібно бігти в аптеку і купувати антибіотик. Антибіотики пригнічують імунологічні властивості організму, який сам має побороти вірусні інфекції, в тому числі коронавірусну інфекцію, – додала Надія Рудницька. – Є дані різних світових шкіл, які говорять про те, що перебіг коронавірусу зазвичай важчає наприкінці першого тижня захворювання та вкінці другого тижня. Вірусні інфекції ж зазвичай починаються і закінчуються за перший тиждень захворювання”, – зазначила Надія Рудницька.

Коронавірус, зазвичай, починається з високої температури та дуже часто провокує кишкові розлади. Ця симптоматика на старті не є характерною для респіраторних інфекцій, додають медики.

Коментарі

Позначки: , , ,