Пенсіонерам Львівщини виплатять тисячу гривень від Зеленського

Новини 24 Квітня, 2020 280

Головне управління Пенсійного фонду України у Львівській області спрямувало на виплату одноразової грошової допомоги понад 600 мільйонів гривень.

355,3 тисячам пенсіонерів області, які отримують пенсії на рахунки у банках, одноразову допомогу буде зараховано не пізніше 24 квітня, пише прес-служба Львівської ОДА.

263 тисячам пенсіонерів, котрі отримують пенсії через пошту, листоноші мають доставити одноразову допомогу додому протягом 5 календарних днів з дня надходження коштів. У разі неможливості виплати одноразової грошової допомоги в зазначені 5 днів, її мають виплатити не пізніше 25 червня поточного року, щоб кожен з пенсіонерів, які мають право на таку виплату, отримав належні кошти.

У разі виникнення питань, зокрема, щодо права на виплату 1 000 гривень, просимо звертатися до Головного управління Пенсійного фонду України у Львівській області дистанційно: через вебпортал електронних послуг https://portal.pfu.gov.ua або телефонувати на “гарячу” лінію Головного управління Фонду (032) 255-38-97.

Довідково: Кабінетом Міністрів України прийнято постанову від 1 квітня 2020 року №251 “Деякі питання підвищення пенсійних виплат і надання соціальної підтримки окремим категоріям населення у 2020 році”, якою затверджено порядок виплати одноразової грошової допомоги, у зв’язку з негативними наслідками поширення на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, у сумі 1 000 гривень.

Згідно з цим порядком одноразова допомога надаватиметься, зокрема, особам, загальний розмір пенсій яких з урахуванням надбавок і підвищень, встановлених законодавством, станом на 1 квітня 2020 року не перевищує 5 000,00 гривень.

Коментарі

Позначки: ,