Пасажирку поїзда “Київ-Москва” госпіталізували з підозрою на коронавірус (ФОТО)

Новини 21 Лютого, 2020 1 002

Фото: ua-reporter

Жінку зняли з поїзда і направили до інфекційної лікарні, а решту пасажирів – на карантин

У поїзді, що прямував з Києва до Москви, в однієї з пасажирок запідозрили коронавірус.

Як пише “Четверта студія» з посиланням на УНІАН,  як повідомляє російський “Інтерфакс” з посиланням на керівника управління Росспоживнагляду по Брянській області Людмилу Трапезнікову, мова йде про громадянку Китаю. У неї зафіксували високу температуру, чого направили в інфекційну лікарню Брянська. За словами чиновниці, інших пасажирів вагону, в якому їхала китаянка з температурою 38 градусів, направили на карантин у Брянську міську лікарню.

Детальну інформацію про інцидент мають намір оприлюднити упродовж дня.

Як інформує ua-reporter, громадянка Китаю з підозрою на коронавірус госпіталізована з потяга “Київ – Москва” під Брянськом.

Про це повідомляє Агентство міських новин «Москва» з посиланням на джерело в екстрених службах. Офіційного підтвердження інформації поки немає.

«На залізничній станції «Суземка» співробітниками митниці та Росспоживнагляду на транспорті у вагоні поїзда Київ – Москва виявлено громадянку КНР 1978 р. народження з температурою тіла 38 градусів (виявлено з використанням тепловізора). Всього у вагоні 24 людини, 22 пасажири і два провідника. Дану громадянку зняли з поїзда, автомобілем швидкої допомоги була організована доставка в інфекційну лікарню Брянська», – розповів співрозмовник агентства.

Їхала жінка з Києва, чи сіла на поїзд пізніше, не уточнюється.

За словами джерела російських журналістів, поїзд проїхав у Брянськ для прийняття рішень з проведення карантинних заходів. Вагон №11 відчеплений на окремій тупиковій гілці, оточений на карантин співробітниками транспортної поліції.

Джерело росСМИ розповів, що перебувають у вагоні 24 людини будуть доставлені шістьма екіпажами швидкої медичної допомоги в Брянську міську лікарню №4 для обсервації та подальшого обстеження. Для них виділено окремий корпус з ліжко-місцями та одноразовим посудом. Громадянка КНР автомобілем швидкої допомоги доставляється в інфекційну лікарню Брянська, для неї виділено окремий ізолятор.

Як повідомили у прес-службі ДПСУ, за отриманою Держприкордонслужбою України інформацією, що надійшла по лінії прикордонно-представницького апарату, Російська Федерація призупиняє пропуск на свою територію громадян Китаю.

Зокрема, російська сторона повідомила, що, відповідно до рішення уряду РФ, призупиняється пропуск через  кордон громадян Китайської Народної Республіки. Ці заходи проводяться з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Починаючи з 00.00 20 лютого 2020 року громадяни Китаю зможуть потрапити в Росію лише з діловою чи гуманітарною метою поїздки. Вихідців з цієї країни, які прямують як туристи, для здійснення трудової діяльності, з приватною метою чи на навчання через російський кордон, не пропускатимуть.

Як повідомляє медіа-центр “Магістраль”, санітарні заходи щодо поїзду № 6 Київ — Москва, з якого зняли громадянку Китаю з симптомами респіраторного захворювання, будуть забезпечені.

За передньою інформацією, пасажирку із симптомами респіраторного захворювання виявлено під час проходження митно-прикордонного контролю на залізничній станції Суземка (РФ). З метою виключення підозри на коронавірус вагон поїзда, у якому подорожувала китаянка, було відчеплено на станції Брянськ. Основний склад поїзда прибув до кінцевого пункту призначення — міста Москва. Наразі Укрзалізниця в координації з Центром громадського здоров’я МОЗ України, Міністерством інфраструктури та Державною прикордонною службою звернулась за офіційною інформацією до російської сторони. Подальші дії щодо процедури повернення поїзда в Україну визначаються. Санітарні заходи будуть забезпечені як щодо бригади, так і щодо рухомого складу поїзда.

Нагадаємо, епідемія коронавіруса почалася в кінці грудня 2019 року в китайському місті Ухань.

Cтаном на ранок 21 лютого, число загиблих в результаті коронавіруса у світі зросла до 2247 осіб.

Кількість заражених в Китаї досягло 75245 людей. Всього в світі – 76498. У свою чергу, одужали за останніми даними 18442 людей.

Більшість випадків захворювання і смертей зафіксовано в китайській провінції Хубей.

Коментарі

Позначки: , , , , , , ,