Парубій: В Українському Парламенті є велика підтримка концепції розвитку Карпатського регіону

Новини 23 Червня, 2018 28

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій. Фото: РБК-Україна

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій взяв участь у ІІІ Форумі місцевого розвитку у м. Трускавець.

На пленарній дискусії «Політика розвитку Карпат» Андрій Парубій наголосив на важливості парламентської дипломатії як суттєвої складової регіональної співпраці. «Досвід успішної діяльності Міжпарламентської асамблеї Україна-Польща-Литва надихнув нас на створення нового формату – Міжпарламентської асамблеї Україна-Грузія-Молдова, який ми зреалізували два тижні тому у Києві», – сказав Голова Парламенту.

Голова Верховної Ради підкреслив, що «у нас спільні питання, перш за все, у сфері безпеки, адже три наші країни зазнали російської агресії і окупації частини території». «Усі – від Балтії до Грузії – відчувають, що якщо Україна встоїть перед російською агресією, встоїть і Східна Європа», – наголосив він.

Важливими на спільному шляху до ЄС А.Парубій визначив також питання розвитку економіки та інфраструктури.

Голова Парламенту зазначив, що поряд з цими ініціативами продовжується робота над створенням спільного парламентського майданчика щодо реалізації Карпатської стратегії дев’яти країн регіону. «Цій справі надзвичайно сприяють місцеві безпосередні зв’язки між сусідніми територіями і громадами», – уточнив він.

За словами А. Парубія, окрім міжнародного, успішно реалізується український проект підтримки Українських Карпат, який «жодним чином не суперечить міжнародним ініціативам, однак має суттєву перевагу – він може бути реалізований швидше». «В Українському Парламенті є велика підтримка концепції розвитку Карпатського регіону. Ми спільно – і Верховна Рада, і Уряд, на моє переконання, маємо можливість і зобов’язані відстояти пропоновані проекти місцевих громад перед Європейською комісією для отримання додаткового фінансування», – підкреслив він.

Учасники Форуму висловили подяку Голові Верховної Ради за активну підтримку проектів Програми з підтримки ініціатив карпатських громад, які уже отримали суттєве фінансування від українського Уряду і Єврокомісії.

У панелі взяли участь: Міністр закордонних справ України Павло Клімкін, Віце-прем’єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе, Міністр інвестицій та розвитку Польщі Єжи Квєцінські.

Коментарі

Позначки: ,