Парубій: в Україні ”відбувається криза, яка пов`язана з діями президента”

Новини 31 Травня, 2019 57

Фото: РБК-Україна

Голова Верховної Ради України Андрій Парубій вважає, що в Україні ”відбувається криза, яка пов`язана з діями президента”.

Про це він сказав у сесійній залі парламенту наприкінці Години запитань до уряду, – передає УНІАН.

”Хотів би наголосити, що нам необхідно більше знаходити моментів співпраці, бо країна у важких часах. І в країні, на жаль, відбувається криза, яка пов`язана з діями президента. І вчорашнє оприлюднення стенограми це підтвердило”, – сказав спікер.

Парубій додав, що ”ми вчора почули, як знов представники президента, члени його команди говорять про те, що необхідно відмінити закон про мову, відмінити квоти, відмінити декомунізацію”.

”На жаль, це сьогодні стає для них звичною політикою. Так я хочу сказати і від імені Верховної Ради, і уряду: український народ цього вам не дозволить, земля під вами буде горіти! Ми не дозволимо ні відмінити закон про мову, ні відмінити квоти, ні відмінити декомунізацію”, – наголосив голова ВР.

Стенограму зустрічі президента України Володимира Зеленського з керівництвом Верховної Ради та парламентських фракцій, що відбулася 21 травня, оприлюднено на сайті глави держави за посиланням https://www.president.gov.ua/news/stenograma-zustrichi-prezidenta-ukrayini-volodimira-zelensko-55681.

Як повідомлялося, 27 травня Парубій заявив, що у дописі на сайті президента використано цитату для “дискредитації” парламенту.

“Я відразу хотів би звернути увагу, напевно, від усіх голів фракцій, що на сайті президента був розміщений коментар, що на консультаціях президента України з головами фракцій, я зацитую: “Учасники зустрічі погодили компромісне рішення — підтримати зміни до чинного закону, які скасовують мажоритарну систему та зменшують прохідний бар’єр до трьох”. І, на жаль, ця цитата використана для того, щоб вчергове дискредитувати український парламент”, – сказав голова ВР.

Далі, за його словами, зазначається, що “питання, щодо яких напередодні був консенсус про їхнє включення до порядку денного, не здобули підтримки народних депутатів”.

“Я хочу заявити, як учасник цієї зустрічі, а я нагадаю, що я її почав зі слів, що має вестися стенограма і відеозапис нашої зустрічі, – ніякого компромісу, ні, тим більше, консенсусу, не було досягнуто стосовно закритих списків. І я прошу це голів фракцій підтвердити, і прошу надалі не дискредитувати найвищий законодавчий орган України і голів фракцій”, – наголосив Парубій.

Коментарі

Позначки: , ,