Українці мають знову показати, що незалежність для нашого народу перш за все, адже мета Путіна – взяти під контроль всю територію України. Про це заявив в ефірі програми «Свобода слова» Савіка Шустера народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Андрій Парубій, пише Четверта студія.

«Путін не хоче жодного миру. Путін розуміє лише мову сили. Будь-яку іншу мову він не усвідомлює. І якщо на переговорах ми будемо у великій ілюзії, що з Путіним можна домовитися, це буде одна з найбільших переговорних помилок української сторони. Ми бачимо це не тільки в Україні. На наших очах падають Молдова і Білорусь. Вони намагаються впливати на всі країни, де вони почали окупувати території, як у Грузії. Ціль Путіна одна – взяти під контроль. В першу чергу – України. В нього маніакальна ідея – відновлення геополітичної потуги Кремля, яка була за Радянського союзу. Імперія без України не має жодних шансів, тому для нього перше питання – контроль над Україною», – сказав політик.

Окрім цього, Парубій зазначив, що демонстрація консолідованої позиції країни є важливою не лише для української влади, але й для міжнародних партнерів.

«Ми повинні спільно показати позицію суспільства для того, щоб і Макрон, і Німеччина, і Путін бачили волю і позицію українського народу. Акція «Червоні лінії» буде тільки посиленням української позиції на тих переговорах», – наголосив парламетар.