Парубій про результати 100 днів президентства Зеленського: будь-яких проривів не відбулося

Новини 27 Серпня, 2019 65

Фото: 112.ua

Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що за перші 100 днів перебування Володимира Зеленського на посту президента України будь-яких проривів не відбулося. 

Як передає УНІАН, про це він сказав під час брифінгу, відповідаючи на питання щодо його оцінки 100 днів президентства Зеленського.

“Мало що оцінювати за тих 100 днів. Ми будемо мати найближчими днями унікальну ситуацію в історії України, коли одна політична сила повністю матиме управління і законодавчою, і виконавчою гілками влади. Коли буде більшість і в парламенті, коли буде їхній уряд, і коли в одній політичній силі буде сконцентрована величезна влада”, – сказав Парубій.

Він додав, що “дехто з них думає, що це величезна прерогатива”.

“Я вважаю, що це також і величезна відповідальність”, – зауважив голова ВР.

Спікер зазначив, що бажає успіхів новій парламентській більшості, і робить усе можливе, аби допомогти новообраній президії парламенту і Підготовчій депутатській групі.

“І я дав пряме доручення апарату, щоб усіма силами сприяти і допомагати в підготовці першої сесії. І це підтвердить будь-хто, що є максимальне сприяння і моє, як голови Верховної Ради України, і Апарату”, – запевнив Парубій.

Він додав, що реальну оцінку роботи можна буде побачити після того, як стане видно використання “сконцентрованої в одній політичній силі влади”.

“Поки що я бачив гарні заяви, поки що я бачив голосні слова. Але, на жаль, жодного прориву ні в сфері безпеки, ні у сфері закордонних справ я не можу назвати і не можу дати їм якусь оцінку — позитивну чи негативну, бо будь-яких проривів просто за ці 100 днів і не відбулося”, – підсумував Парубій.

Інавгурація Зеленського відбулась 20 травня.

Коментарі

Позначки: ,