Партія Порошенка застерегла Зеленського і монобільшість від перегляду мовного закону

Новини 21 Липня, 2020 293
Автопробіг партії "Європейська Солідарність" до Дня Конституції України, фото 4studio

“П’ята колона” не полишає спроб розпочати фронтальну атаку на засадничий державотворчий закон про українську мову. Минулого тижня тисячі людей на вулиці і ефективні дії фракції “Європейська Солідарність” у сесійній залі спонукали владу відмовитися від розгляду змін до закону про мову. Але планів своїх “п’ята колона” не зреклась і має намір протягнути це питання на позачергову сесію.

Про це йдеться у заяві партії “Європейська Солідарність”, пише “Четверта студія”.

“Зробити це можна лише за ініціативи Президента або 150 народних депутатів.

Президент Зеленський неодноразово робив заяви про необхідність перегляду закону про мову. Це хибна, помилкова і небезпечна позиція. Її ще не пізно виправити.

Очевидним є конфлікт інтересів, бо сама модель бізнесу Зеленського передбачає виробництво російськомовного шоу- та кінопродукту з поширенням на ринку Російської Федерації.

Але головне не це. Генеральний штаб наступу на мову розташований у Кремлі. Там ніяк не можуть змиритися з існуванням українського народу, Української держави і української мови. Президент і Верховний Головнокомандувач не може йти в їхньому фарватері.

Тому «Європейська Солідарність» вимагає від Зеленського зайняти державницьку позицію і не ініціювати винесення цього питання на позачергову сесію.

«Європейська Солідарність» звертається до всіх народних депутатів, насамперед із фракції «Слуга народу» із наполегливим закликом не підписуватися під зверненням щодо позачергової сесії, де в порядку денному був би перегляд мовного законодавства.

У цьому питанні ми зобов’язані залишити у повній ізоляції промосковську ОПЗЖ.

«Європейська Солідарність»  попереджає про масові акції протесту у разі, якщо влада таки піде на поводу у реваншистських проросійських сил і допустить позачергову сесію з мовного питання.

Перегляд закону про українську мову – це червона лінія. Порушення її призведе до істотного загострення суспільно-політичної ситуації, відповідальність за яке цілком і повністю ляже на монобільшість і особисто на Володимира Зеленського”, – йдеться у заяві фракції

 

Коментарі

Позначки: , ,