Парламентські вибори у Польщі опинилися під загрозою

Новини 23 Червня, 2023 159

Усе частіше у польських масмедіа з’являються заяви, що містять інсинуації, які можуть вплинути на довіру до майбутніх виборів. Судячи з усього, політична боротьба загострюється і партія ПіС (Право і справедливість) змушена відбиватися від відверто брудних нападок.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Західний інформаційний фронт.

Деякі польські політики зазначають, що вибори будуть «сфальсифіковані». Подібні підозри поширювали щонайменше від початку 2023 року. Про це у своєму твіті пише уповноважений уряду з безпеки інформаційного простору Польщі, координатор спецслужб РП Станіслав Жарин.

За його словамирезультатом таких заяв стане створення інформаційного тла, що після виборів можуть використати для нагнітання хаосу та дестабілізації у державі та поставити під сумнів підсумки виборів.

Ситуацію також можуть використати на свою користь іноземні держави. Вочевидь, пан Жарин передовсім мав на увазі росію та режим лукашенка, що діє в одній упряжці з путіним.

«Поширення інсинуацій та абсурдних підозр слід оцінювати як ризик для безпеки виборчого процесу в Польщі. Поширювати такі інсинуації – це ослаблювати державу», – констатував польський урядовець.

Нагадаємо, парламентські вибори у Польщі до Сейму та Сенату заплановані у жовтні (або ж листопаді) 2023 року. На попередніх виборах перемогла партія Право і справедливість. Щоправда, у Сенаті вона має меншість. Основним у розподілі владних повноважень є Сейм, де ПіС має більшість, визначає політику держави, формує уряд та приймає закони.

З огляду на це та надзвичайну політику підтримки України з боку теперішньої влади Польщі режими путіна-лукашенка докладатимуть в останні місяці максимум зусиль, щоби вплинути на передвиборчу боротьбу і спробувати привести до влади проросійські сили. Якщо цього не вдасться, то, принаймні, зірвати вибори.

Тривожним дзвіночком є факт реєстрації у Польщі руху проти війни, який проштовхує русофіл Лешек Сикульський.

У Твіттері він повідомив про реєстрацію асоціації #PolskiRuchAntywar.

«Після багатьох труднощів нам нарешті вдалося зареєструвати нашу асоціацію #PolskiRuchAntywar. Зараз ми закінчуємо останню партію банерів — понад 250 штук. До свят ще два відкритих засідання PRA.

У Любліні ми вирішили створити поряд із PRA політичне утворення, яке відкрито, не ховаючи голову в пісок, прагнутиме налагодити дружні відносини з нашим найбільшим сусідом – Російською Федерацією. Перші заходи вже восени», – написав Сикульський та опублікував фото з рашистським послом у Польщі сєргєєм андрєєвим.

Станіслав Жарин ще всередині березня цього року звертав увагу на діяльність Лешека Сикульського, який є провідником пацифістських ідей у Польщі. Останній, за словами польського урядовця, вторить російській пропаганді і звинувачує польську владу, Захід та США у провокуванні війни та закликає до партнерських стосунків з рф.

Станіслав Жарин тоді нагадав, що Сикульський здійснював вояжі в Англію та Німеччину, де поширював кремлівські тези.

Коментарі

Позначки: