Паркетна дошка в інтер’єрі: які кольори у тренді

Новини 30 Грудня, 2021 3 366

Паркетна дошка в інтер’єрі завжди була синонімом затишку, краси та вишуканого смаку. Нинішні тенденції активно вказують на пріоритетність натуральних матеріалів, виготовлених завдяки впровадженню інноваційних технологій. Гарний приклад ― паркетна дошка Tarkett: https://www.tarkett.ua/uk_UA/category-ua_C01012-parketna-doska, яка за надійністю та безпекою відповідає європейським та українським стандартам.

Таке покриття підходить для укладання в спальнях, дитячих кімнатах та вітальні. Єдине, дошку треба вибирати з урахуванням обраної концепції. І в більшості випадків проблеми виникають саме на підборі кольорової гами. Щоб полегшити завдання, пропонуємо короткий огляд трендових відтінків покриття для підлоги та варіанти їхнього впровадження в інтер’єр.

Паркетна дошка білих та сірих тонів

Наразі на піку популярності холодні відтінки сірого кольору та білого. Попелястий, димчастий, графітовий, сріблястий, графітовий – відтінки, основним завданням яких є запуск світла в інтер’єр. Відбиваючись від підлоги, сонячні промені збільшують простір, роблять його повітряним та об’ємним.

Панелі білих й сірих тонів ідеально впишуться в інтер’єри, оформлені в скандинавському стилі, hi-tech, та навіть лофт. Покриття для підлоги з натурального дерева в монохромі ― ідеальне рішення, яке ніколи не вийде з моди, виглядає дорого та поєднується з багатьма іншими відтінками. Останні роки дизайнери вміло комбінують білу підлогу та двері зі строкатими шпалерами, темно-зеленими елементами, небесно-блакитними та лимонними.

Паркетна дошка темних тонів

Незмінне рішення для класичних інтер’єрів, у стилі бароко, що асоціюються з розкішшю, витонченістю та статусом. Виробники пропонують покриття як у відтінку темного шоколаду, так і з ефектом старовини. Такі підлоги можна включити в інтер’єр мінімалістичного дизайну, де використання яскравої палітри зведено до мінімуму. Все має бути дорого, але зі смаком.

А ось дошка горіхового, медового відтінків більш доречна для інтер’єрів у стилі модерну. Трендовий спосіб укладання такого паркету – класичний прямокутний, іноді в комбінації з іншими відтінками. Але, якщо ви хочете оформити підлогу в традиційному варіанті «ялинка», віддайте перевагу подвійній, квадратній або французькій. Останній спосіб більш сучасний та дозволяє створити оптичну ілюзію кольору дерева, що змінюється

Коментарі

Позначки: