Парк у Львові заселили роми: городяни бояться гуляти поруч (ФОТО)

Новини 09 Грудня, 2019 1 816

Фото: ФБ/Гаряча лінія міста Львова

Оселилися у теплопункті

У Львові група ромів оселилася у теплопункті в Горіховому гаю.

Як пише «Четверта студія», на «Гарячу лінію міста Львова» звернулася Віра Тесак, яка повідомила, що «мешканці бояться гуляти поруч». А також наголосила на антисанітарії, яку розвели роми  біля місця свого «проживання».

«Горіховий гай, між вул. Лазаренка 48а і вул. Бойківською. В теплопункті, стосовно якого неодноразово зверталися минулого року і який тоді почистили і закрили, оселилася група ромів. Запах жахливий, всюди сміття, бруд, мешканці бояться гуляти поряд. Просимо невідкладно зреагувати», – зазначається у дописі на «Гарячу лінію міста Львова».

Скриншот ФБ

Фото: Віра Тесак/Гаряча лінія міста Львова

Довідково.  Парк «Горіховий гай» був закладений на початку 1970-х років з парного боку вулиці Володимира Великого. Офіційну назву парк отримав у 1974 році, напередодні святкувань чергової річниці звільнення Львова від німецької окупації — «Парк 30-річчя звільнення Львова», а на початку 1990-х років парку повернена історична назва.

У грудні 1978 року посеред парку зведено споруду дитячого кінотеатру «Орлятко», котрий за часів незалежної України змінив назву на «Сокіл». Нині тут знаходиться львівський кіноцентр «Lviv Film Center» – освітній центр та кінотеатр незалежного, авторського, «іншого» кіно. В теплу пору року кінопокази проходять і на даху центру.

В парку закінчується будова дерев’яної православної церкви, освяченої на честь Стрітення Господнього.

Від 2015 року, щорічно, на одному зі ставків, проходить традиційна Йорданська купіль.

 

Коментарі

Позначки: , ,