Папа Римський звернувся з Великоднім посланням та згадав про Україну (ВІДЕО)

Новини 04 Квітня, 2021 100

Фото: Папа Римський на зустрічі з парафіянами (elmundo.com.do)

Папа Римський Франциск 4 квітня провів Великодню месу в базиліці Святого Петра у Ватикані та виголосив своє традиційне послання. У ньому він згадав й про війну в Україні.

Як повідомляє офіційний сайт Ватикану, також у своїй промові понтифік закликав зупинити гонку озброєнь та обрати мир замість “світогляду війни”, пише Четверта студія.

“Нехай в’язні у конфліктах на сході України та Нагірному Карабасі будуть визволені, і нехай буде приборкано гонку озброєнь”, – сказав Папа Франциск.

Крім того, він закликав міжнародну спільноту пришвидшити розповсюдження вакцин проти COVID-19 та ділитися ними з найбіднішими країнами. У своїй промові Папа Франциск висловив підтримку африканським народам, які стикаються з внутрішнім насильством і міжнародним тероризмом, особливо в районах Сахеля, Нігерії, Тігрея та регіоні Кабо Делгадо в Мозамбіку. Також під час меси він помолився за молодь М’янми, жителів Сирії, Лівану та Ємену, де точаться збройні конфлікти.

“Нехай же всі заанґажовані сторони дійсно докладають зусилля для припинення конфліктів, щоб дати змогу виснаженим війною народами жити в мирі та розпочати відбудову своїх країн”, – заявив Папа Римський.

Коментарі

Позначки: