Папа Римський готовий приїхати до Києва за умови, що також відвідає Москву

Новини 11 Березня, 2024 87

Папа Римський

Відповідне питання постійно звучить. Ми про нього нагадуємо. І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах говорили

Посол України при Святому Престолі Андрій Юраш заявив, що Папа Римський Франциск готовий здійснити візит до Києва, тільки якщо поїздка буде поєднана з відвідинами Москви.

Про це дипломат повідомив у інтерв’ю “Радіо Свобода“.

“Відповідне питання постійно звучить. Ми про нього нагадуємо. І буквально днями на офіційних і неофіційних зустрічах говорили”, — зазначив Юраш.

Посол нагадав, що Папа Римський отримав запрошення від представників українського політикуму, починаючи з президента Володимира Зеленського, який у 2020 році на зустрічі в Римі передав запрошення і повторив його у травні минулого року.

“Потім так само були запрошення: від прем’єра і всіх інших осіб офіційних. Папа прекрасно це знає. Він має своє бачення. Хоче й офіційно говорить, про те, що можливий, потенційний візит до Києва, від якого він не відмовляється, який хоче зреалізувати, він обов’язково пов’язує з візитом до Москви”, — вказав дипломат.

Юраш додав: “Очевидно, ми розуміємо нереалістичність саме цієї позиції. Москва не хоче бачити. Вона не надсилає таких самих меседжів кооперації та співпраці з Ватиканом. І навіть формального запрошення”.

Коментарі

Позначки: ,