Палац Бадені на Львівщині рятуватимуть ретро-фестивалем

Новини 30 Травня, 2019 700

Палац Бадені у Буську/Фотографії старого Львова

У Буську, що на Львівщині, в неділю, 2 червня, на території палацу графа Казимира Бадені відбудеться “БаденіFest” у стилі ретро, організований для порятунку будівлі від руйнування. 

Про це повідомляє photo-lviv.in.ua.

2 червня на території палацу графа Казимира Бадені в Буську відбудеться “Бадені Fest” у стилі “ретро”.

Мета фестивалю привернути увагу до пам’ятки архітектури, яка потребує на сьогодні проведення невідкладних реставраційних робіт, популяризувати древній Буськ серед туристів, передати культуру, яка панувала на Галичині в період останніх декількох століть.

Жителів міста, району та гостей чекатиме насичена програма. На подвір’ї палацу облаштують імпровізовану сцену, де впродовж дня триватимуть мистецькі виступи, діятиме “Містечко Майстрів”, фото-зона, поряд відбуватимуться майстер-класи, конкурси на кращий ретро костюм і двійників графа.

Намісник Галичини, граф Казимир Бадені/”Фотографії старого Львова”

Гості свята матимуть нагоду придбати сувенірну продукцію з емблемою БаденіFest, посмакувати їжею та смаколиками, які готували в різні історичні періоди місцеві газдині, славетним живим пивом, яке варили на графській пивоварні, переглянути ретро фотографії та кінофільм. Офіційне відкриття о 14.00 год.

Родзинкою ретро-заходу стане привітання графа Казимира Бадені, який разом зі своєю сім’єю завітає на фестиваль.

Організатори сподіваються, що кожен з учасників “Бадені Fest” зможе креативно підготуватися до свята, прибувши на фестиваль у одязі, характерному для певної історичної епохи: дами у сукнях з аксесуарами (капелюшками, рукавичками та парасольками), чоловіки у костюмах з метеликами (фраках), в капелюхах і належному взутті.

Коментарі

Позначки: , ,