Палата представників ухвалила проект оборонного бюджету США на 2023 рік

Новини 15 Липня, 2022 37

Дипломати США надалі працюватимуть в Україні, проте ночуватимуть у Польщі

Конгрес заклав у бюджет 1 мільярд доларів на підтримку України – на 700 млн більше, ніж в бюджеті на 2022 рік

Палата представників ухвалила проект оборонного бюджету США на 2023 рік – на суму в майже 840 мільярдів доларів.

Про це повідомляє журналіст Голос Америки Остап Яриш, пише Четверта студія.

Попереду ще довгий шлях – дебати та ухвалення остаточної версії Сенатом, а згодом підпис президента – але в законопроекті є декілька важливих моментів, що стосуються України.

▪️Конгрес заклав у бюджет 1 мільярд доларів на підтримку України – на 700 млн більше, ніж в бюджеті на 2022 рік. Це не враховуючи програми ленд-лізу та можливості звертатись до Конгресу по виділення додаткових коштів (за потреби).

▪️Також конгресмени схвалили поправку про виділення 100 млн доларів для програми тренування українських пілотів на американських літаках (зокрема, F-15 та F-16).

▪️Крім цього, в законопроекті прописані процедури нагляду та аудиту щодо дій Пентагону, які стосуються підтримки України – в тому числі за наданням військової допомоги.

▪️Законопроект вказує Пентагону встановити спільну програму з Міноборони України, яка буде стосуватись допомоги з лікуванням та реаблітацією українських військових – як фізичної, так і ментальної. Серед іншого, програма включає навчання військових медиків. 

Текст законопроекту величезний, поправок там теж багато. Серед усього, пов’язаного з Україною, виділив те, що наразі здалось найголовнішим – хоча можливо, щось пропустив. Будемо чекати дебатів та голосування у Сенаті – але як показує минулий досвід, це може зайняти тривалий час.

Коментарі

Позначки: ,