П’яна медсестра Турківської лікарні за кермом Volkswagen збила велосипедиста

Новини 03 Березня, 2024 69

Водійку судили за п’яну їзду та перевищення швидкості

Турківський районний суд Львівської області виніс вирок водійці Volkswagen Passat, яка у грудні минулого року збила велосипедиста. Обвинувачена — місцева медсестра Іванна Я., ще й керувала автомобілем напідпитку і перевищила швидкість.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Lviv.media.

Як йдеться у вироку суду, оприлюдненого 27 лютого, обвинувачена — медсестра Турківського центру надання первинної медико-санітарної допомоги, одружена та має трьох дітей, раніше не судима. Іванна Я. за кермом Volkswagen Passat їхала напідпитку вулицею Івана Франка містом Турка Самбірського району Львівської області. Водійка перевищила дозволену у населеному пункті швидкість до 81 км/год. Через це не встигла вчасно загальмувати та збила велосипедиста, який переїжджав дорогу. Потерпілий отримав травми середньої тяжкості.

Іванна Я. разом із постраждалим уклали угоду про примирення, за умовами якої вона повністю визнала свою провину у правопорушенні. Медсестра виплатила потерпілому велосипедисту матеріальну шкоду у розмірі 25 тис. грн.

Суд призначив їй покарання у вигляді виправних робіт строком на 1 рік з відрахуванням в користь держави 20 % від заробітку та позбавленням права керування транспортними засобами терміном на три роки. До слова, на цей вирок ще може бути подана апеляція.

Коментарі

Позначки: