Отримаємо зброю без зайвого галасу, – Петро Порошенко

Новини 23 Грудня, 2017 45

Президент України прокоментував рішення Держдепу США про надання Україні “посилених оборонних можливостей”

Рішення США про надання Україні летальної оборонної зброї – “принципове і довгоочікуване рішення” та “гідна відповідь на продовження окупації Росією української території”. 

Про це ввечері 23 грудня заявив президент Петро Порошенко на своїй сторінці у Facebook, коментуючи рішення  Держдепу США щодо надання Україні “посилених оборонних можливостей”.

“Як і домовлялися з президентом Дональдом Трампом, без зайвого галасу, спокійно, Україна отримає летальну оборонну зброю зі США. Це принципове та довгоочікуване рішення Американської адміністрації було підтверджено під час моєї вчорашньої розмови з Держсекретарем Рексом Тіллерсоном”, – зазначив Порошенко.

Він додав, що ця зброя у руках українських воїнів  “не для наступу, а для рішучої відсічі агресору, захисту українських воїнів та мирного населення, а також ефективної самооборони відповідно до ст.51 Статуту ООН”.

“Це також трансатлантичне щеплення від російського вірусу агресії. … Такий крок в тандемі з посиленням санкцій проти Росії – гідна відповідь на продовження окупації української території, невиконання Москвою своїх зобов’язань, та продовження накачування Донбасу важкою зброєю”, – заявив президент України. 

Він також подякував Трампу “за лідерство, чітку позицію наших американських друзів та рішучу двопартійну підтримку України”.

Коментарі

Позначки: , , ,