Оточення Зеленського руйнує українську державність, – Федина

Новини 12 Лютого, 2021 311

Фото: "Про Львів"

Рішення судів, які повертають радянські назви вулицям, наступ на українську мову, судові справи проти патріотів та ветеранів, загострення на фронті, поранені та загиблі українські військові – все це свідчить, що Зеленський своєю некомпетентністю фактично розвалює українську державу.

Про це сказала народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина в програмі «Говорить великий Львів», пише “Четверта студія” з посиланням на ЄС.

«Відбувається тотальний розвал держави на чолі з середовищем Зеленського, і він дуже старається, щоб це відбулося. І проспект ім. Бандери, і так звана відміна правопису, і заборона нібито святкувати річниці видатних діячів, і наступ на українську мову – це не є наступ на якісь поодинокі події. Це середовище Зеленського, його служки, і всі поплічники від ОПЗЖ, інші – це є сукупне середовище, якому чуже все українське. Вони намагаються показати «хто в домі хазяїн». Не виходить, і боротьба продовжується», – сказала депутатка.

Вона також наголосила, що паралельно з цим переслідують українських патріотів, ветеранів та волонтерів, активістів, які захищають українську державу: «Скажу про справу Шеремета, Ріфмастера, про Юлю Кузьменко, Яну Дугарь, Вікторію «Фортуну». Багато інших справ, які стосуються наших діючих військовослужбовців, ветеранів, волонтерів. Справа генерала Марченка, справа генерала Назарова, справа «Морпіха».

«Це, по суті, створено для того, щоб розпорошити людей, яким не байдуже. Тому що якщо ви відслідкуєте, люди з цього небайдужого середовища – вони є на всіх судах, на всіх розглядах, на кожній апеляції», – переконана Софія Федина.

Представниця «Європейської Солідарності» підкреслила – незважаючи на заявлене припинення вогню, обстріли українських військовослужбовців з боку проросійських бойовиків не вщухають. «Семеро поранених, один в полоні і уже четверо загиблих. І це тільки з початку лютого. За попередні вже більше ніж півтора роки правління Зеленського ми маємо так само страшні цифри, те само стосується і кількості обстрілів», – зазначила Софія Федина.

«І коли ми говоримо про раптовий патріотизм Зеленського із закриттям каналів, ми маємо пам’ятати, що, по суті, жодного загиблого військового він не вшанував навіть елементарним словом. І насправді йому начхати на те, що відбувається і з армією, і з передовою», – вважає вона.

«Я дуже сподіваюся, що прийнявши таке сильне патріотичне рішення про закриття каналів сьогодні, вони мають підготовлену юридичну базу, щоб захищати його. Тому що ми вже бачимо, що промосковська шобла готова актувати саме в правовій сфері», – сказала депутатка.

Вона додала, що патріоти мають єднатися, щоб захищати Україну від московських інформаційних помийок.

Водночас депутатка не виключила наявність певних домовленостей, що призвели до рішення президента про закриття цих телеканалів. «Мені видається, що це все пов’язано з абсолютними внутрішніми договорняками і недоговорняками: кого будуть хвалити на якому телеканалі, кого не будуть хвалити, хто буде кандидатом на майбутні президентські вибори від ОПЗЖ чи хто не буде, хто домовився з Єрмаком чи хто не домовився», – сказала вона.

Коментарі

Позначки: , ,