Останні здобутки профтехосвіти на Львівщині

Новини 03 Лютого, 2024 133

Профтехосвіта має залишатись в управлінні області, оскільки область має визначати регіональні замовлення у цьому напрямку

Профтехосвіта має залишатись в управлінні області, оскільки область має визначати регіональні замовлення у даному напрямку, територіальні громади повинні займатись школами і нарешті почати їх будувати та слідкувати за якістю шкільної освіти.

Про це пише депутат ЛОР Юрій Раделицький, пише Четверта студія.

Останні здобутки профтехосвіти на Львівщині:

На базі Червоноградського гірничо-будівельного ліцею відкрили навчально-практичний центр “Альтернативної енергетики” коштом обласного бюджету та “GIZ” та вже проліцензована нова професія “Електромонтер з ремонту і обслуговування сонячних електроустановок”.

У Червоноградському ВПУ №11 вже готують ліцензування двох нових професій – “Оператор дистанційно-керованих апаратів” та “Оператор дронів”.

Залучили найбільший за роки незалежності обсяг інвестицій в модернізацію студентських гуртожитків, де знайшли прихисток також близько 2 тисяч ВПО.

Упродовж 2022-2023 років, в рамках обласної програми реалізації інфраструктурних проєктів:

скерували близько 500 млн гривень бюджетних та позабюджетних коштів: 350 млн – обласний бюджет; 105 млн – донорські кошти; 45 млн – кошти громад та закладів

за ці кошти облаштували/покращили близько 4,5 тисячі місць

покращили/створили комфортні умови проживання у 27-и гуртожитках

За кошти “Giz” цьогоріч реалізовуємо проєкт “Гідні та екологічні умови проживання для ВПО, які проживають у Червоноградському вугільному мікрорегіоні”. У рамках якого буде проведено ремонт гуртожитків професійно-технічних училищ. Загальна сума гранту – 1,5 млн євро.

А на базі об’єктів інвестування розпочнеться створення навчально-практичних центрів, які передбачають оновлення матеріально-технічної бази навчального процесу.

Замість теоретичних стратсесій робимо реальну роботу, далі більше, – йдеться у повідомленні.

Коментарі

Позначки: ,