Осінній призов вже виконали на 70% – Міноборони

Новини 01 Листопада, 2017 128

Ілюстративне фото

Цієї осені загалом призвуть понад 10 тисяч юнаків, яким виповнилося 20 років та які не досягли 27-річного віку.

Призов громадян на строкову військову службу до Збройних сил та інших військових формувань України станом на 1 листопада виконано на 70 відсотків. Про це заявив на брифінгу начальник відділу комплектування і призову – заступник начальника управління призову та комплектування Головного управління персоналу Генерального штабу ЗСУ Валерій Дендебера, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Дендебера нагадав, що цієї осені на укомплектування Збройних сил України та інших військових формувань планується призвати та направити понад 10 тисяч юнаків, яким виповнилося 20 років та які не досягли 27-річного віку. Зокрема, до лав Збройних сил – 6360 осіб, Національної гвардії – 3500 осіб, Державної спеціальної служби транспорту – 600 осіб відповідно.

Дендебера вчергове наголосив, що військовослужбовці строкової служби до участі в АТО не залучаються. Він нагадав, що наразі воєнна доктрина України передбачає у найближчій перспективі змішаний спосіб комплектування – як прийняття на військову службу за контрактом, так і призов на строкову військову службу.

Закон України “Про військовий обов’язок і військову службу” зобов’язує призовників після набрання чинності указу Президента України про проведення чергового призову та після надходження повістки районного (міського) військового комісаріату прибути до призовної дільниці для проходження призовної комісії.

Коментарі

Позначки: , , ,