Оркестр “INSO-Львів” виступив в Гаазі з концертом (ФОТО)

Новини 25 Листопада, 2018 61

Фото: segodnya.ua

“Запали свічку пам’яті” – міжнародна акція до 85-х роковин Голодомору

Днями Академічний симфонічний оркестр “INSO-Львів” Львівської національної філармонії в рамках міжнародної акції “Запали свічку пам’яті” дав великий благодійний концерт в Церкві Св. Боніфація в Гаазі.

Про це повідомляє «Сьогодні».

Як зазначається у повідомленні, у концерті брав участь відомий львів’янин, скрипаль-віртуоз Олег Каськів. Диригував програмою концертмейстер оркестру “INSO-Львів” Євген Крук.

У храмі Гааги прозвучали твори українських композиторів: Миколи Лисенка, Валентина Сильвестрова, Мирослава Скорика та Левка Колодуба.

“Цим заходом ми приєдналися до міжнародної акції “Запали свічку пам’яті”. Свого часу Сталін “захищав” радянських майбутнє України, винищуючи наш народ, а сьогодні Путін,”захищаючи” російськомовне населення, знову знищує кращих українців”, – розповідає голова Правління Академічного симфонічного оркестру “INSO-Львів” Іоланта Пришляк.

До міжнародної акції “Запали свічку пам’яті” приєдналися 85 країн на всіх континентах. Акцію ініціювали Всесвітній конгрес українців спільно з МЗС України, Українським інститутом національної пам’яті та Меморіалом жертв Голодомору.

Фото: segodnya.ua

Раніше повідомлялося, що в США, визнаючи Голодомор геноцидом українців, нагадують, що свого часу Сталін намагався знищити український народ, а тепер цим займається сучасна Росія, хоча всі плани провалилися.

А президент Порошенко заявив про необхідність прийняття в Україні закону про відповідальність за невизнання Голодомору і Голокосту.

 

Коментарі

Позначки: , ,