Органи місцевого самоврядування на Львівщині повинні популяризувати програму «Доступні ліки»

Новини 18 Вересня, 2023 94

Зустріч керівництва НСЗУ з головами ОТГ Львівщини

​​Навіть в умовах повномасштабної війни програма «Доступні ліки» продовжує працювати та розширюється, з серпня можна отримати знеболювальні для паліативних хворих, з жовтня – тест-смужки для визначення рівня глюкози у крові.

Про це повідомив голова ЛОВА Максим Козицький, пише Четверта студія.

Загалом у переліку – понад 500 найменувань препаратів. За програмою реімбурсації з електронним рецептом пацієнти можуть отримати ці ліки безкоштовно або з частковою доплатою.

Але, на жаль, жителі Львівської області не завжди знають про таку програму, мають спотворену інформацію або не можуть скористатися нею повноцінно.

По-особливому складна ситуація у сільській місцевості. Людям фізично важко добратися до аптек, де можна отримати ліки за цією програмою.

Зокрема близько 10 тисячам жителів Львівщини доводиться долати 15-20 кілометрів до найближчої аптеки, майже 20 тисячам – до 15 кілометрів.

Ці важливі питання підняли сьогодні під час зустрічі очільниці Національної служби здоров’я України Наталії Гусак із головами територіальних громад нашої області.

«Наголосив, що якісні послуги для українців є доступними за пакетами медичних послуг і голови громад та головні лікарі зобов’язані подбати про те, щоб їх надавати. Наші захисники й захисниці, перебуваючи на фронті, не мають хвилюватися, чи отримають їхні рідні ліки. Ті, хто вагається, чи повертатися з-за кордону, мають знати, що вдома їм нададуть усю необхідну допомогу. Люди, які мають право скористатися програмою «Доступні ліки», повинні мати доступ до неї та повну інформацію. 

Очікую конкретних рішень та чітких кроків від місцевого самоврядування, щоб змінити ситуацію, яка зараз бажає кращого. Байдужість – вбиває! 

Дякую НСЗУ за ініціативу цієї зустрічі«, – наголосив Максим Козицький.

Коментарі

Позначки: ,