Організатора велопробігу біля львівської Ратуші оштрафували за порушення карантину

Новини 25 Березня, 2021 139

Акція "Не забирайте у нас велодоріжки", фото 4studio

Справу розглядатиме суд

На заступника керівника Львівської асоціації велосипедистів Дмитра Гурина поліція склала протокол через організацію акції «Не забирайте в нас велодоріжки!», яка відбулася вранці 25 березня під стінами львівської Ратуші, де відбувається засідання сесії. Стаття, за якою склали протокол, передбачає штраф 17-34 тис. грн, пише “Четверта студія” з посиланням на ZAXID.NET.

Велосипедисти зібралися висловити своє обурення через те, що в бюджеті розвитку міста, який сьогодні депутати мають затвердити на сесії, не враховано їхні інтереси, і вимагати фінансування на розвиток велоінфраструктури міста.

«Зараз приймається бюджет розвитку, на якому не передбачено фінансування на нові велопроекти. А на ті, що недороблені протягом 3 років, теж не виділяють достатньо коштів. Через те страждають і велосипедисти, і пішоходи, які ходять гравієм. Велодоріжка дає змогу уникнути скупчення людей і не використовувати громадський і приватний транспорт», — зазначив Дмитро Гурин.

У день проведення сесії біля Львівської міськради зібралися понад сотня велосипедистів. На Дмитра Гурина як на представника Львівської асоціації велосипедистів склали протокол за порушення карантинних норм.

«Я не організовував акції. Був заклик приїхати висловити свою думку, а не проводити якісь акції. Був пробіг навколо Ратуші, в якому взяли участь близько 150 учасників. Але вони дотримувались карантинних норм», — розповів Дмитро Гурин.

У поліції підтвердили, що на організатора заходу поліцейські склали протокол за ст. 44-3 КУпАП, що передбачає штраф 17-34 тис. грн. Справу розглядатиме суд.

До представників велоспільноти вийшли заступник міського голови Андрій Москаленко і в.о. керівника управління безпеки міста Андрій Білий. Дмитра Гурина долучать до засідання сесії через ZOOM.

Нагадаємо, від 25 березня Львівщину включили в червону карантинну зону, що накладає низку обмежень.

Коментарі

Позначки: , ,