Оперні співаки виступлять у Трускавці на підтримку захисників України

Новини 05 Жовтня, 2022 246

Із самого початку війни, коли міста України приймали на себе удари ракет та артилерії, курортний Трускавець тримав удар по розміщенню, лікуванню та забезпеченню українців, які тікали від війни.

Волонтерили усі: трускавчани та гості міста. Допомагали міському гуманітаному штабу справлятися із забезпеченням допомогою стражденних.

Великий внесок зробила і азербайджанська громада.

Об’єднаний конгрес азербайджанців у Львівській області (Голова Тимур Мамедов) та Азербайджанський культурний центр (Гурбан Аббасов та Наталія Кудряшова) з перших днів возили гуманітарну допомогу до Трускавця, Києва, Білогородки, Харкова, Українки та інших міст, які примали переселенців.

Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджанської Республіки в Україні Ельміра Ахундова відправила із Азербайджану в Україну декілька літаків із гуманітарними вантажами.
Компанія “Сокар” забезпечує пальним фронт і тил, а також відновлює за власний рахунок школи на деокупованих територіях.

Тому, що азербайджанцям війна болить так само, як і нам.

Тому, що горе у нас спільне – роками окуповані території: у нас Схід та Південь, у них – Карабах)
І спільна причина цього горя – клята русня.
Культурний фронт не менш важливий, аніж гуманітарний та економічний.

І тому, аби не втратити українську всесвітню гордість – талант чудових співаків, та принести краплю розради українською піснею у воєнні будні на 3 та 4 грудня Азербайджанський культурний центр, Трускавецька міська рада, Міжнародне товариство українсько-азербайджанської дружби
у туристичній столиці України, Трускавці, проведуть Міжнародний Конкурс вокалістів українсько-азербайджанської дружби.

На конкурс у якості журі приїдуть Народний артист України, Завідувач кафедри сольного співу Київської Національної музичної академії, Соліст Національної опери України, професор, повний кавалер ордену “За заслуги” перед Україною Олексндр Дяченко та Народна артистка України, Завідувач кафедри академічного співу Львівської Національної музичної академії імені М.Лисенка, Солістка Львівської Опери Людмила Божко.

Голова журі Гурбаналі Гасан-огли Аббасов: Народний артист України, оперний та естрадний співак, Голова Азербайджанського Культурного центру імені Мусліма Магомаєва, Посол Миру.

Унікальність Конкурсу полягає в тому, що професійні оперні співаки, окрім класичних творів виконуватимуть і естрадний репертуар.

У програмі конкурсу – світові та українські класичні арії, а за естрадний напрямок відповідає пісня, яку співають і українські і азербайджанські співаки “Кохана” (муз.І.Поклад, сл.І.Барах).

Чотири роки поспіть у Трускавці проводився Конкурс Пам’яті Мусліма Магомаєва, правонаступником якого і є Міжнародний Конкурс вокалістів українсько-азербайджанської дружби. За ці роки, у рамках конкурсу, Трускавець відвідали два Посли Азербайджану, дипоматичні місії Таджикістану та Болгарії, після Конкурсу був підписаний договір про побратимство із азербайджанським містом Губа, завітали професійні співаки із Азербайджану, Британії, Австрії, Казахстану, Литви.

У минулому році до членів журі долучилася Народна артистка Азербайджану, Професор Бакинської музичної Академії, Солістка Азербайджанського Академічного театру опери та балету Гюльназ Ісмаїлова.

Конкурс став гарним інформаційним приводом для виходу рекламних статей про курорт Трускавець в українській та міжнародній пресі. За 4 роки війшло більше тисячі публікацій, зокрема в таких виданнях як “VIVA”, “Телегід”, “Україна молода”, “Голос України”, “Таємниці зірок”, “Козацька правда” та інші.

Цьогоріч в рамках конкурсу планується провести зустрічі та налагодити співробітництво міста із Українським національним комітетом Міжнародної Торгової Палати – ICC Ukraine.

Конкурс цьогоріч несе благодійну місію – всі грошові нагороди лауреатів Конкурсу передаються для захисників Вітчизни. А також під час самого конкурсу буде організований благодійний збір в Азербайджані та серед азербайджанців України на потреби ЗСУ.

Усі витрати виконавця, окрім дороги, бере на себе оргкомітет.

Вступні внески в Конкурсі відсутні.
Такий підхід дозволяє запалювати на музичному обрії нові вокальні зірки, незважаючи на їх матеріальне забезпечення.

Кошти на проведення Конурсу надає Посольство Азербайджанської Республіки в Україні та Надзвичайний та Повноважний Посол Азербайджану Ельміра Ахундова.

Слава Україні!
Поборемо!

Коментарі

Позначки: