Онищенко змінить громадянство

Новини 06 Листопада, 2017 197

Олександр Онищенко

Народний депутат України Олександр Онищенко подав документи на отримання німецького громадянства

Стало відомо, що український депутат зробив це ще кілька місяців тому

Бургомістр селища Герцлаке Ганс Бескен сприяє Онищенку в отриманні німецького громадянства, зокрема, звернувся до вищих інстанцій із рекомендаційним листом, в якому наголосив на визначній ролі, яку український мультимільйонер відіграє для його громади.

“Я кілька разів перепитував щодо стану справ. Як мені дали зрозуміти, процес просувається успішно. Я сумнівався, що все вдасться зробити так швидко, однак за актуальною інформацією все має вирішитися позитивно”, – заявив бургомістр у розмові з DW.

За його словами, Онищенко, який володіє на території громади великим маєтком і стайнею для тренування спортивних коней, влітку зареєстрував у Герцлаке місце проживання. І з огляду на тривалий легальний статус перебування у Німеччині і відсутність у цій країні кримінальних справ проти нього, він, вочевидь, відповідає критеріям на отримання громадянства.

Бескен пояснив, що сприяє українському мультимільйонеру у паспортному питанні, оскільки сподівається, що Онищенко принесе користь його громаді. Українець пообіцяв бургомістру, що в майбутньому вкладатиме гроші в організацію у Герцлаке міжнародних змагань з кінного спорту на найвищому рівні. Про проблеми з законом новоспеченого односельця в Україні сільський голова чув, однак “не береться давати цьому оцінку”.

Сам Олександр Онищенко відмовився від спілкування з DW. Його адвокати не відповіли на запитання редакції.

Як відомо, Онищенко втік з України торік, коли з нього зняли депутатську недоторканість – і тривалий час місцезнаходження депутата було широкому загалу невідомим.

 

Коментарі

Позначки: