Омелян розповів, скільки доріг передали на обласний рівень

Новини 27 Червня, 2018 126

Фото ілюстративне. Джерело: rozvytok-hromady.com

Міністр інфраструктури Володимир Омелян радить українцям вимагати ремонту доріг від керівників областей, в яких дорожні роботи ведуться повільними темпами.

Про це Володимир Омелян повідомив на своїй сторінці в Facebook.

«З 1 січня цього 123 000 км доріг передано на обласний рівень. На їх утримання передбачено 35 % Дорожнього фонду, який теж запрацював з цього року. У 2018 – бюджет обласних доріг складає більше 11 млрд грн! Тому, коли Ви бачите, що місцеві дороги не ремонтують – маєте повне право запитати в керівника області: «В чому справа? WTF?!». Аби розмова була предметною, ми підготували вам дані, скільки насправді використано коштів. Аби не казали, що «гроші Київ не дає». Не чекайте – вимагайте!», – зазначається у дописі міністра.

Як повідомлялося, із 1 січня 2018 року «Укравтодор» відповідає лише за 50 тис. км автодоріг країни, решта 120 тис. км перебувають під управлінням місцевої влади з гарантованим фінансуванням із Дорожнього фонду обсягом 35% від його надходжень.

Цього року 35% державного Дорожнього фонду обсягом 11,53 млрд грн буде спрямовано в обласні держадміністрації та місто Київ. Також 60% Дорожнього фонду обсягом 19,56 млрд грн буде спрямовано на дороги державного значення.

Facebook Володимир Омелян

 

Коментарі