Омелян прокоментував авіакатастрофу в Ірані

Новини 08 Січня, 2020 167
У компанії Boeing заявили про готовність надати будь-яку допомогу

У компанії Boeing заявили про готовність надати будь-яку допомогу

Після авіакатастрофи українського Boeing-737 в Ірані варто було б перевірити загальний стан всієї української цивільної авіації. Водночас, про технічні несправності навряд чи можна говорити, адже літак рейсу PS752 був зовсім новим.

Про це в ефірі “Прямого” заявив колишній міністр інфраструктури Володимир Омелян.

“Сподіваюсь, що іранська сторона, яка буде очолювати міжнародну комісію по розслідуванню авіакатастрофи українського літака, обов’язково залучить у повній мірі й українську сторону. А також представників американської компанії “Boeing”, і, зокрема, виробників двигунів. Тоді ми зможемо отримати детальний звіт щодо цієї трагедії”, – зазначив ексміністр.

Омелян додав, що першочергові дії іранської сторони викликають подив.

“З кадрів ми бачимо, що чорні ящики літака знайшли, що відбувається обстеження місця події. Останнє трохи дивує, адже до початку розслідування комісії мають бути здійснені лише невідкладні заходи з порятунку людей. Але, оскільки рятувати нема кого, то мали б нічого не рухати й дочекатись прибуття комісії”, – зауважив колишній міністр інфраструктури України.

Омелян також відмітив, що не завадило б перевірити стан цивільної авіації в Україні, але наразі можна з великою натяжкою говорити про технічні збої в українському Boeing-737, адже він був абсолютно новий.

Коментарі

Позначки: , ,