Олігархи Зеленського руйнуть Україну, – нардеп

Новини 21 Січня, 2021 296
Олексій Гончаренко

Олексій Гончаренко

Менеджмент державної компанії Центренерго, підконтрольний олігарху Коломойському, не закупив вугілля для опалювального сезону, і тепер Україна буде змушена купувати електроенергію у Росії чи Білорусі. Про це написав народний депутат фракції «Європейська Солідарність» Олексій Гончаренко на сторінці у соціальній мережі Facebook, пише Четверта студія.

«Ми свідки подій, за які при будь якій минулій владі (навіть злочинній) усі очільники енергетичного сектору – міненерго, регулятор, голови держкомпаній були б звільнені та початі перевірки»,- підкреслив депутат.

«Ніколи в історії України державні компанії, від яких залежить проходження зими, не входили в опалювальний сезон без вугілля», – наголосив представник «Європейської Соліарності».

Олексій Гончаренко зазначив, що державне Центренерго сьогодні не має вугілля. «Це не просто нонсенс. Це злочин. Такий саме злочин, як якби армія не мала патронів перед боєм», – зазначив він.

При цьому депутат підкреслив, що ця державна компанія керується олігархом Коломойським з перших днів Зе-влади і продає усю електроенергію «прокладкам» Коломойського зі знижкою.

«Розграбунок Центренерго дійшов до того, що «понятний» менеджмент державної компанії просто вирішив не закупити достатньо вугілля і з першими морозами воно закінчилось. Як мені пояснили експерти: у разі чого Україна буде змушена падати на коліна і просити допомоги у Путіна або Лукашенка. Бо ми все ще з ними одна енергосистема», – також зазначив він.

За його словами, позавчора українська сторона вже просила допомогу у Лукашенка, і Білорусь аварійно постачала струм Україні.

«Це сором. Це пряме відображення того, як олігархи Зеленського руйнуть нашу країну», – резюмував Олексій Гончаренко.

Коментарі

Позначки: ,