Ольга Цап каже, що «Перший Західний» став Суспільним мовником

Новини 26 Червня, 2019 217

Фото: ld-forum.com.ua

На Форумі місцевого розвитку шукали ключі до порозуміння через комунікацію

На Форумі місцевого розвитку у Трускавці шукали ключі до порозуміння через комунікацію.

Член Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський розповів про основні напрямки роботи Нацради, зазначивши, що запровадження квот на український контекст стали першим етапом впровадження української мови в український ефір.

Закон про мову, з його слів, це вже другий етап впровадження мови у ефірі. Костинський розповів, що Одеська, Харківська, Донецька і Луганська області мають високі показники української мови у ефірному мовленні. Він додав, що в Україні можна прийняти будь-які закони, але проблема полягає у тому, чи ці закони будуть працювати. Проте Костинський наголошує, що український споживач шукає українського контенту. Натомість Нацрада в Україні уже обмежили діяльність 80 російських телеканалів з 84, які були в Україні.

Народний депутат України Дмитро Добродомов додав, що ВРУ цього скликання легко приймала будь-які закони, пов`язані з українізацією мовників в Україні. Він наголосив, що найбільша проблема сьогодні – це інформаційне забрудення, що призводить до негативних явищ у суспільстві.

Він наголосив, що інформація уже повністю захопила нас і це призводить до фрагментарності мислення суспільства.

«Переважна більшість людей не читає великих текстів, читають тільки заголовки і я вважаю, що це найбільш глобальна проблема», – зазначив Добродомов.

Він також додав, що фейсбук сьогодні – це третя за чисельністю країна у світі.

«Вона віртуальна, зі своїми правилами, але вона є», – сказав Добродомов.

Він також відзначив, що питання довіри до інформації практично зведені до нуля.

«Це не дає можливості людям розібратись, де правда», – сказав Добродомов.

Журналіст Ірина Процик додала, що телеканал Перший Західний є прикладом проукраїнської позиції, а директор Ольга Цап розповіла про роботу телеканалу на Сході України.

«В Україні нема грошей на інформаційну політику», – каже Цап і додає, що у нас у порівнянні з Росією, у сто разів менше виділяється коштів на інформаційну політику, аніж у Росії.

«Ми по суті стали Суспільним телеканалом», – заявила Ольга Цап.

Коментарі

Позначки: , , , , , , , , ,