Олександра Сербенська святкує 92-річчя (ФОТО)

Новини 01 Березня, 2021 726

Сербенська

Почесному Професорові Львівського Університету Олександрі Сербенській – сьогодні 92.

Про це у Фейсбуці повідомив релігієзнавець Андрій Юраш, пише Четверта студія.

“Хто мав честь і дар Божий слухати лекції Олександри Антонівни, той ніколи не забуде Її неповторного стилю, ерудиції і неймовірного натхнення у справі плекання живого, унікального і вишуканого Українського Слова.

Хоч вік і поважний, хоч заслуги і вражаючі, хоч авторитет і надзвичайно високий, але Пані-Професорка не зупиняється! Олександра Антонівна й зараз на посту, продовжує свою унікальну місію – бути Апостолом Слова і Сіячем Досконалості у нашій мовній аурі.

Перед відміною інституту кураторства над студентською групою (це сталося десь на початку 1990-х років), наша група була останньою, якій поталанило мати Професорку Сербенську за наставника: вражало, скільки енергії, часу і душевних сил Вона вкладала у кожного вихованця.

Пам’ятаю і безмежно дякую і я персонально – за всі формальні та неформальні уроки життя, честі, порядності і великодушності, які кожною лекцією, кожним виступом, кожною своєю справою нам пропонувала та завжди надавала і зараз продовжує вчити Дорога і Золота (бо з Золотого Потоку на Тернопіллі походить її родина) Олександра Антонівна.

Многая і благая Вам літа, Наставнице життя і Берегине Української Мови!”, – йдеться у повідомленні.

Почесному Професорові Львівського Університету Олександрі Сербенській – сьогодні 92!

Хто мав честь і дар Божий слухати…

Опубліковано Andrii Yurash Понеділок, 1 березня 2021 р.

Коментарі

Позначки: ,