Олег Синютка закликав владу не «підставляти» підприємців, а забезпечити їхню підтримку на час карантину

Новини 17 Листопада, 2020 326

Скриншот відео ФБ/Олег Синютка

Народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Олег Синютка заклав центральну та місцеву владу не «підставляти» підприємців, а забезпечити їхню підтримку на час карантину.

Про це він заявив під час виступу з трибуни Верховної Ради, пише “Четверта студія”.

«Економічний та епідеміологічний колапс став сьогодні нашою реальністю. Влада провалила підготовку до другої хвилі епідемії і змушена вдаватися до сумнівних рішень, які будуть мати негативні економічні наслідки. Я переконаний, що запровадження карантину вихідного дня – це не боротьба, це імітація боротьби з епідемією від Зеленського та сьогоднішньої влади», – сказав Синютка.

Він вважає, що це рішення не допоможе протистояти поширенню коронавірусу, а нашкодить малому і середньому бізнесу і економіці України.

«Влада замість того, щоб купувати ШВЛ, готувати лікарні до збільшення кількості хворих, витрачає гроші на так зване велике крадівництво, записує роліки про перемогу над коронавірусом, а тепер ваша непрофесійність стала серйозною загрозою для всієї країни. На жаль, недалеко втекли від київських дилетантів і місцеві чиновники і їхні союзники на місцях. На жаль, у Львові вада придумала «геніальний крок» – продовжити робочий тиждень ще на два дні вихідних. Але політична сутність цього продовження – це уникнути відповідальності, це підставити підприємців під удар, і сьогодні влада старалася зіштовхнути підприємців з правоохоронцями і в місті Львів в інших містах України», – зауважив депутат.

«Мені видається, що влада сьогодні на місцях повторює таку давню історію про попа Гапона і здається стає його послідовником. Чинний мер Львова звернувся до підприємців: «Працюйте». А насправді просто підставив їх і не дав жодного захисту», – додав Синютка.

Він озвучив план заходів для врегулювання ситуації. «Що сьогодні потрібно робити в цих умовах? Мій план складається з трьох пунктів: перший – це підтримка підприємців. Ми сьогодні повинні в цій залі відтермінувати впровадження фіскалізації касових апаратів. Бізнес і так знаходиться під ударом. Тому сьогодні треба прийняти це рішення так само як треба проголосувати закон №3853/1. Друге – ми сьогодні в цій залі маємо проголосувати постанову про скасування карантину вихідного дня і перейти до інших рішень», – сказав депутат.

На переконання Синютки, необхідно зупинити відтік лікарів, санітарів за кордон.

«Тому я переконаний, що сьогодні треба підписати контракти і виплатити грошову допомогу для лікарів як мінімум 80 тис грн, санітарів 40 тис грн і медсестер 60 тис грн. І третє – ми повинні врешті – решт гроші від ковідного фонду скерувати на допомогу тим, хто їх потребує, і захистити наших людей», – зазначив парламентар.

Коментарі

Позначки: , , ,