Олег Синютка випереджає Садового у другому турі виборів мера Львова

Новини 18 Листопада, 2020 4 682
Олег Синютка. Фото: 4studio.

Олег Синютка. Фото: 4studio.

Кандидат на посаду міського голови Львова від “Європейської Солідарності” Олег Синютка випередив чинного мера міста Андрія Садового.

Про це свідчать результати соціологічного дослідження SOCIS щодо підтримки кандидатів у другому турі виборів мера Львова, пише “Четверта студія”.

Серед усіх опитаних респондентів 67 % брали участь у першому турі виборів міського голови, які відбулися 25 жовтня. 57 % з них заявляють що точно підуть голосувати 22 листопада, 22,5 % – скоріш за все і 11 % ще не вирішили. Не підуть голосувати 10 % опитаних.

Результати другого туру остаточно залежатимуть від явки виборців та мобілізації кандидатами власного електорату. Серед тих, хто точно піде голосувати 44,5 % підтримують Олега Синютку і 42,9 % – Андрія Садового. А серед тих хто точно піде на вибори та визначився зі своїм вибором результат буде  51 % на 49 % на користь Олега Синютки.

Якщо явка буде високою і прийдуть на вибори і ті, хто допускає що візьме участь у виборах то співвідношення становитиме вже 49,8 проти 50,2 відповідно.

Виборці, які голосували за інших кандидатів на другому турі в більшості своїй підтримують Олега Синютку (виборці Р.Кошулинського (Свобода), Я.Рущишина (Голос), І.Кузьмака (НРУ), І.Васюника).

Голоси І.Зінкевича (Варта) приблизно порівно розподіляються між двома учасниками другого туру.

Андрія Садового на другому турі готові підтримати виборці Тараса Кльофи (Слуга народу) і Юлії Гвоздович (УГП).

Довідка: 

Інформація про дослідження Вибірка: дослідження було проведено в усіх адміністративно-територіальних районах міста та в населених пунктах, які входять до меж Львівської об’єднаної територіальної громади.

Результати репрезентують доросле населення Львова за такими показниками як вік (старші 18 років), стать, а також поділ міста на райони.

Метод опитування: Телефонне опитування (САТІ) з використанням планшетів (1000 респондентів) та анкетне опитування F2F (1000 респондентів).

Загалом було опитано 2000 респондентів.

Дата проведення дослідження 29 жовтня – 10 листопада.

Нагадаємо, що соціологічна агенція SOCIS спрогнозувала найбільш точний результат першого туру виборів міського голови Львова.

 

Коментарі

Позначки: , ,