Олег Синютка привітав Наукове товариство імені Шевченка з 30-літтям (ФОТО)

Новини 21 Жовтня, 2019 382

Сьогодні, 21 жовтня, в актовій залі Львівського національного університету імені Івана Франка відбулись урочистості з нагоди 30-річчя відновлення діяльності Наукового товариства імені Шевченка, пише 4studio.

На урочистості завітав й народний депутат від “Європейської Солідарності” Олег Синютка, який зі сцени привітав усіх присутніх зі святом:

“Радий вітати шановне наукове товариство з 30-річчям відновлення діяльності НТШ в Україні. Наукове товариство імені Шевченка – це фундамент освітнього наукового та інтелектуального життя. Українська наука мусить стати світочем відкриттів. У нас для чого є всі можливості: талант, розум, інтелект”, – зазначив політик.

Довідково: Наукове товариство імені Шевченка — всесвітня українська академічна організація, багатопрофільна академія наук українського народу. Рушійна сила формування та розвитку української науки кінця ХІХ — першої половини XX ст.

Утворене 23 грудня 1873 року у Львові. В період «перебудови» і з наближенням розвалу СРСР, вчені Львова 21 жовтня 1989 року відновили діяльність НТШ в Україні, як суспільного сектора української науки.

Упродовж років нової Української незалежності, НТШ перетворилося в загальноукраїнську суспільну академію з центром у Львові. Діяльність Товариства охоплює 6 наукових секцій та 35 комісій, Донецьке відділення НТШ, а також 15 територіальних осередків, переважно в обласних центрах України.

Коментарі

Позначки: , , ,