Олег Ляшко визнав свою поразку на довиборах у парламент

Новини 26 Жовтня, 2020 943

Фото: ФБ/Олег Ляшко

На проміжних виборах до Верховної Ради по 208 одномандатному виборчому окрузі на Чернігівщині лідирує кандидат від “Слуги народу” Анатолій Гунько.

Як пише «Четверта студія» з посиланням на Lb.ua, про це свідчать дані Центральної виборчої комісії.

Станом на 09:00 26 жовтня Гунько отримав 35,47% голосів. У лідера “Радикальної партії” Олега Ляшка – 33,71% . Самовисуванка Людмила Давиденко (вдова загиблого народного депутата групи “Довіра” Валерія Давиденка) на третьому місці з 22,48% голосів.

ЦВК опрацювала 19,59% дільничних протоколів. Результати голосування вже повідомили 39 з 199 виборчих дільниць.

Кандидат від “Слуги народу” Анатолій Гунько повідомив, що за паралельним підрахунком голосів, який проводив його штаб, він отримав перемогу на виборчих перегонах на 208-му окрузі з різницею 1442 голоси.

Лідер “Радикальної партії” Олег Ляшко визнав свою поразку на довиборах у Раду, проте заявив, що перемога Гунька – наслідок “підкупу і корупції влади”.

“За даними ЦВК, аномально висока явка у 50% на цьому окрузі у 1,5 рази (!) перевищила середню явку по країні. Це доказ, що в окрузі спрацювала масштабна сітка підкупу виборців. Всі соціологічні опитування напередодні виборів (Рейтинг, Социс) давали переконливу перемогу мені, але підкуп виборців кардинально спотворив результати цих виборів… Знищувати сітки підкупу – це було пряме завдання правоохоронних органів, яке вони ганебно провалили. У результаті кандидат від влади Гунько скупив 50% виборців округу та у корупційний спосіб купив мандат народного депутата”, – написав Ляшко у фейсбуці.

“У кожному селі округу люди знають і повідомляли про масову скупку голосів, організовану кандидатом від влади Анатолієм Гуньком. Фінансував цю корупційну мережу проросійський олігарх Віктор Поліщук. Величезний масив фактів і доказів підкупу – прізвища скупщиків, їх телефони, авто, якими розвозилися гроші – ми одразу передавали правоохоронним органам. Однак ті по команді влади нічого не зробили для знищення сітки підкупу і фактично кришували злочинців. Знищувати сітки підкупу – це було пряме завдання правоохоронних органів, яке вони ганебно провалили, – зазначив він. – Тому ми не визнаємо результатів цих куплених виборів, вимагаємо справедливого розслідування і покарання усіх причетних до масшабного підкупу виборців 208 округу”.

Нагадаємо, вибори на окрузі №208 призначені у зв’язку з загибеллю народного депутата Валерія Давиденка. Його знайшли мертвим з вогнепальним пораненням 25 травня в туалеті офісного центру в Києві.

Коментарі

Позначки: , , , ,