Окупанти розглядають можливість приєднання Херсонщини до Криму

Новини 07 Травня, 2022 226
У Херсоні на будівлі міськради знову вивісили прапор України

У Херсоні на будівлі міськради знову вивісили прапор України

Російські окупанти розглядають різні варіанти щодо новоокупованих територій, зокрема, це створення так званого кримського федерального округу.

Про це на брифінгу заявила постійний Представник Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева, пише Четверта студія з посиланням на Прямий.

“Різні сценарії, які ми бачимо на території Херсонської або інших новоокупованих територій. Спочатку вони розглядали сценарій проведення референдуму, зараз вони розглядають сценарій приєднання …до Криму”, – зазначила вона.

За словами Ташевої, відповідні обговорення помітні у публічних дискусіях на території півострова, в комунікаціях окупаційної адміністрації Криму. Є сюжети, які готують так звані кримські медіа, з “приставкою Крим 24 – Херсон, Запоріжжя”, – розповіла Ташева.

Тому, зазначила вона, цілком імовірно, що окупанти розглядають сценарій приєднання новоокупованих територій до Криму і формування так званого кримського федерального округу.

Нагадаємо, 24 лютого Президент РФ Володимир Путін оголосив війну Україні та розпочав масштабне вторгнення. По низці українських міст були завдані ракетні удари, атаковані військові об’єкти Збройних сил України.

Після цього Верховна Рада запровадила воєнний стан в Україні. У зв’язку з чим президент України Володимир Зеленський підписав указ про загальну мобілізацію та утворив Ставку Верховного головнокомандувача.

До слова, у деяких областях України запровадили комендантську годину, як вимушений крок в умовах війни.

Коментарі

Позначки: ,