Окупанти готові до наступу на сході та півдні України, – Генштаб ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

Новини 13 Квітня, 2022 123

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог готовий до наступальних дій. Також окупанти продовжують завдавати ракетних ударів по об’єктах інфраструктури.

Генштаб ЗСУ оприлюднив оперативну інформацію станом на 18.00 13 квітня щодо російського вторгнення, пише Четверта студія.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи противника активних дій не проводили. Російські окупанти здійснюють переміщення окремих підрозділів на визначені напрямки.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом Харкова. Окупанти проодовжують артилерією знищувати інфраструктуру міста.

На Донецькому і Таврійському напрямках ворог перебуває в готовності до наступальних дій. Продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя та завдавати авіаційних ударів. Також загарбники намагаються проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Рубіжне та Попасна.

На Південнобузькому напрямку противник проводить повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів Збройних Сил України.

«У бойових діях на частині територій південно-східних областей України у складі угруповання військ противника діють окремі підрозділи 103-го, 109-го, 113-го, 125-го та 127-го мотострілецьких полків. Їх комплектування здійснювалося під час примусової мобілізації чоловіками з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Структурно зазначені полки нараховують до 5-ти батальйонів чисельністю близько 300 військовослужбовців у кожному. Досвід ведення бойових дій мають лише 5-10 відсотків особового складу зазначених підрозділів», – кажуть у Генштабі.

Ворог продовжує протиправні дії стосовно цивільного населення на тимчасово зайнятих територіях. Росіяни перевіряють документи, особисті речі та мобільні телефони. Також окупанти здійснюють примусові перевірки помешкань.

На деяких зайнятих територіях Харківської області ворог вивів з ладу мережу стільникового зв’язку. Російські окупанти намагаються переконати населення у безперспективності боротьби проти російських окупаційних військ. Громадян закликають не вірити ворожій пропаганді.

При цьому окупаційні війська продовжують зазнавати втрат на тимчасово зайнятих територіях. Так, у період з 20 березня по 12 квітня цього року, в місті Мелітополь Запорізької області близько 70 російських військових загинули під час патрулювання території в нічний час.

Коментарі

Позначки: ,