Оксана Юринець розкритикувала Німеччину за проросійську політику

Новини 26 Січня, 2022 159

Амнезія історичної пам’яті

Лідерка партії «УДАР» на Львівщині Оксана Юринець гостро висловилася з приводу політики офіційного Берліну, який співпрацюючи з Кремлем, повторює помилки XX століття.

Про це пише Четверта студія з посиланням на Артефакт.

Оксана Юринець вважає, що Німеччина має амнезію історичної пам’яті, а Британія – чи не єдина країна континенту яка прекрасно пам’ятає ХХ століття й тому допомагає Україні.

«Схоже на зраду». Такими словами лідера партії «УДАР» Віталій Кличко прокоментував дії німецької влади, яка продовжує підтримувати ідею запуску газогону «Північний потік-2» та блокує постачання летальної зброї Україні. На тлі загрози повномасштабної агресії Росії такі дії країни, яка по суті, є лідером Європейського Союзу – виглядають як справжня зрада.

Німеччина провалюється в амнезію історичної пам’яті, забуваючи важливі уроки минулого: Друга Світова війна також починалася зі співпраці Німеччини та Росії. Ніби й маємо дежавю, однак позитиву додає Велика Британія, яка схоже позбулася цієї амнезії й прекрасно пам’ятає уроки минулого. Тому англійці й постачають нам збою, консультують та готові створити новий безпековий союз, котрий користувачі соціальних мереж вже прозвали як УПА – Україна, Польща, Англія, – пише Оксана Юринець.

Й хоча офіційний Лондон покинув ЄС, а Берлін грає на руку Путіну, ми повинні чітко стояти на проєвропейських позиціях. Чому? Бо ми завжди були частиною Західної цивілізації. Гарвардський історик Сергій Плохій дуже влучно назвав свою книгу з історії України – «Брама Європи». Бо ми справді захищаємо Європу від російської агресії, першими приймаємо удар.

Тож саме нам треба нагадати Німеччині, що Європейський Союз створювався не з метою підігравання Росії. Його створювали аби налагоджувати безпеку, мир та економічну співпрацю у Європі. Бо якщо Берлін забув про це, питання чи готовий він буде знову платити за свої помилки?.

Коментарі

Позначки: , , ,