Один з найбагатших бізнесменів України інвестує в окупований Крим?

Новини 18 Грудня, 2017 24

Ілюстративне фото

Український бізнесмен Валерій Шамотій приїжджав на святкування Хануки в окупований Севастополь

Підприємець не лише підтримує місцеву єврейську общину, а й продовжує інвестувати кошти в севастопольський винзавод “Інкерман”. Про це повідомляє сайт “Кримські новини”.

“Акціонер міжнародної корпорації «Інкерман Інтернешнл», один з найбагатших бізнесменів України Валерій Шамотій приїхав у Севастополь, щоб взяти участь у єврейському святі «Ханука». Українські громадські діячі, політики і бізнесмени такого рівня не з’являлися в Севастополі з березня 2014 року», – повідомляють «Кримські новини».

За даними видання, Шамотій разом з головним рабином Севастополя Біньяміном Вольфом запалював традиційну мінору (семисвічник) у центрі міста. В інтерв’ю журналістам він заявив, що приїхав на запрошення єврейської общини Севастополя.

Як уточнили «Кримські новини», Валерій Шамотій — акціонер міжнародної корпорації «Інкерман Інтернешнл», штаб-квартира якої знаходиться в Стокгольмі, а підприємство розташоване в Севастополі. В інфраструктуру севастопольського винзаводу «Інкерман» інвестовано більш як 100 мільйонів доларів, 50 мільйонів з яких — за останні три роки. Завод належить трьом акціонерам, один з них — Валерій Шамотій.

Коментарі

Позначки: ,