Одна нога коротша за іншу: у Львові лікарі прооперували 18-річну дівчину

Новини 14 Жовтня, 2022 294

У Львові лікарі зробили операцію дівчині, в якої одна нога коротша за іншу. Травматологи встановили у ногу апарат, який буде розтягувати кістку.

Про це повідомляє Суспільне, пише “Четверта студія”.

У 18-річної Насті права нога майже на 4 сантиметри коротша за ліву. З дитинства дівчина носить спеціальне взуття та компенсатор – спеціальний ортопедичний виріб. Але дівчину почали турбувати болі в хребті.

“Важко було підібрати взуття, особливо влітку. Потрібна була компенсація. В мене біль в спині та перехилення тазу. Раніше не могла піти на операцію, бо я ще росла”, – каже Настя.

За словами лікаря ортопеда-травматолога Назара Гнатейко, зволікання з операцією могло б призвести до поганих наслідків. Оскільки, навіть при носінні компенсатора, функцію опори виконує здорова нога, а це шкідливо для суміжних суглобів та хребта.

“Ми перебиваємо кістку, фіксуємо її, а потім починаємо розтягувати її.Відповідно в місці цього розтягнення наростає кісткова тканина, яка потім буде виконувати функцію нормальної здорової кіски, яка буде опороздатною в подальшому “, – каже лікар ортопед-травматолог Назар Гнатейко

Процес наростання нової кісткової тканини триватиме шість місяців. Зараз Настя перебуває під спостереженням медиків та займається лікувальною фізкультурою.

Коментарі

Позначки: ,