Обвал у Дрогобичі: президент Зеленський поширив фейк про дзвінки з-під завалів

Новини 29 Серпня, 2019 136
Обвал будинку у Дрогобичі. Фото ДСНС

Обвал будинку у Дрогобичі. Фото ДСНС

Відповідну інформацію спростували і представники місцевої влади, і рятувальники

Президент України у своїй реакції на обвал багатоповерхового будинку в Дрогобичі – поширив фейкову інформацію про потерпілих. За словами Володимира Зеленського, рятувальники тримають телефонний зв’язок з кількома людьми, які опинилися під завалами.

“У роботах на місці трагедії задіяні всі необхідні сили місцевих рятувальників, кількох людей уже звільнили з-під завалів, з іншими тримають зв’язок мобільними телефонами. Дуже сподіваюся, що всіх вдасться врятувати”, – написав він у Facebook.

Проте, як повідомляє ZAXID.NET, і місцева влада, і рятувальники – цю інформацію заперечують. Зазначається, що ймовірно, глава держави став жертвою фейку, який поширили кілька інших українських ЗМІ, пише 5 канал.

Міський голова Дрогобича Тарас Кучма заявив: “Це не відповідає дійсності. Це такий міф тут ходить. Жіночка, яка є родичкою тих, хто перебуває під завалом, подзвонила і сказала: “Я тут коло будинку”, бо її всі шукали. Звідси пішли такі чутки. Це глупство”.

Також інформацію про мобільний зв’язок з людьми під завалами заперечив речник ГУ ДСНС Львівщини Віталій Туровцев: “Такої інформації немає, на жаль. Нам би це дуже допомогло, якби таке було. Це не відповідає дійсності”.

Уточнюється, що першими серед ЗМІ фейкову інформацію поширили журналісти ТСН. Опівдні вони опублікували інформацію, що “до рятувальників підійшов чоловік у шоковому стані і повідомив, що йому додзвонилася дитина, яка перебуває під завалами”. Це повідомлення згодом повторили в телевізійному випуску новин.

 

Коментарі

Позначки: , ,