Обстріли біля Золотого – це провал капітулянтської політики Зеленського, – Герасимов

Новини 19 Лютого, 2020 944
Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Володимир Зеленський. Фото: відкриті джерела.

Вчорашнє загострення на Донбасі показало повний провал капітулянтської тактики Зеленського по умиротворенню агресора, і Україна має терміново повертати війська на свої позиції.

Про це сказав співголова фракції «Європейська Солідарність» Артур Герасимов в ефірі «Прямого».

«Ситуація дуже нагадує ситуацію зі збитим російською ракетою українським Боїнгом. Світ знову виступає з жорсткими заявами, пан Зеленський взагалі боїться згадати слова «агресор», «Кремль», «агресія». Яка провокація? Це спроба прориву фронту на ділянці розведення в Золотому. І коли кажуть 100 метрів вліво – 100 метрів вправо, ну це вже смішно», – сказав Герасимов, коментуючи загострення на Луганщині.

«З використанням артилерії, важкого озброєння, мінометів, навіть була інформація, що використовувалися танки, є загиблі, поранені. Коли ми телефонували в Попаснянську військово-цивільну адміністрацію, нам сказали, що мешканці перелякані, тому що вони декілька років не чули такої канонади. Це поставило дуже багато питань», – додав він.

Герасимов зазначив, що це відбулося, зокрема, через розведення сил, на яке дав згоду Зеленський.

«Виникає питання про причини. А причин декілька. Перша – це так зване розведення. Ви знаєте, що «Європейська Солідарність» була категорично проти цього, тому що відступати на рідній землі… От ми сьогодні і отримали, бо так зване розведення – це з моєї точки зору повзуче захоплення нашої території російськими військами», – наголосив парламентар.

Друга причина, за його словами, це негласний наказ не відкривати вогонь у відповідь, а за інформацією з дуже багатьох бригад таке мало місце.

«Це треба терміново скасовувати, командир відділення і командир взводу мають приймати термінове рішення про вогонь у відповідь», – додав Герасимов.

На його переконання, ще одна причина – відсутність підтримки наших воїнів важкою артилерією. «Тому що в тих хлопців 152 мм пішли моментально, росіяни почали це використовувати. Навіть начальник Генштабу сказав, про що ви кажете, яка провокація? Бо 152 мм – це коли воронка в людський зріст», – зауважив депутат.

Герасимов вважає, що все це говорить тільки про дві речі – непрофесійність і неготовність влади захищати своїх громадян.

«Я б сказав, що вчорашнє загострення на Донбасі показало повний провал капітулянтської тактики Зеленського по умиротворенню агресора. Треба терміново повертати війська на свої позиції. Тим більше, що пан Зеленський давав обіцянки на цю тему – якщо буде загострення, то війська повернуться», – наголосив парламентар.

«І не в очі треба заглядати, а в зуби бити сильною армією і сильною позицією в політико-дипломатичній сфері. Що ми побачили вчора? Зробив Зеленський висновки? Ні. Сорок вісім секунд він приділив цій тематиці, жодного слова про агресію, жодного слова про те, що країна – агресор це Росія і Кремль. Але що ми можемо очікувати після таких співпадінь, коли Зеленський в Омані, літак з Росії в Омані, пан Патрушев, колишній керівник ФСБ і сьогодні один з високопоставлених чиновників російської військової машини, в Омані? От ви вірите в ці співпадіння, що в цій країні люди отак випадково опинилися в один час? Ще і літаком, на якому Патрушев прилетів і Зеленський повертався з Оману?», – сказав він.

«Будь-якій людині, яка захищає країну, чітко зрозуміло, хто агресор і звідки іде агресія, хто вбиває не тільки наших воїнів, а і мирних громадян. Хто розстріляв автобус у Волновасі, хто розстріляв квартал Східний у Маріуполі, хто «Смерчами» накрив Краматорськ, хто атакував Мар’їнку. Всі бачили російську зброю і цих псковських десантників, які нібито заблукали в Україні. Що стосується Росії, ви знаєте, шість років війни довели дуже просту істину- на жаль, Кремль розуміє виключно мову сили, мову санкцій. Вчорашня спроба прориву лінії фронту з боку російських окупаційних військ ще раз підтверджує, що як тільки вони відчувають послаблення, вони ідуть вперед», – додав Герасимов.

Коментарі

Позначки: , ,