Обласні депутати звернуться до влади Львова щодо реорганізації системи медичних закладів міста

Новини 14 Травня, 2021 103

Львівська облрада розпочала сесійне засідання з хвилини мовчання

Комісія з питань охорони здоров’я та материнства сьогодні, 14 травня, ініціювала ухвалення звернення Львівської обласної ради до міського голови Львова та Львівської міської ради щодо реорганізації системи медичних закладів Львова.

Про це пише Четверта студія з посиланням на прес-службу ЛОР.

У проєкті звернення – пропозиція спільно детально обговорити презентовану Стратегію розвитку медицини Львова, щоб чітко зрозуміти її результативність для пацієнтів та медичної громадськості.

«Днями міський голова Львова презентував медичну стратегію міста. Ми всі розуміємо, що в часи медичної реформи вся Україна мусить думати про реорганізацію системи медзакладів. І головним принципом, який закладений у Конституції та кожній справжній реформі, є підвищення доступності та якості медичних послуг для кожного. Проте депутати Львівської обласної ради і департамент охорони здоров’я Львівської ОДА мають суттєві зауваження до презентованої стратегії Львова», – підкреслив заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

За словами голови комісії Анни Ярмоли, чимало мешканців області проходять лікування в медзакладах Львова, тому вона вважає за необхідне виважено підійти до стратегії розвитку медицини Львова.

«Усі мешканці мають мати доступ до послуг, від яких залежить їхнє життя та здоров‘я. Саме тому ми з колегами підтримали проєкт звернення до влади Львова. Сподіваємось, що дійдемо порозуміння у цьому надважливому процесі реформування галузі», – наголосила Анна Ярмола.

Як розповів ініціатор розгляду питання Олег Дуда, у проєкті звернення пропонується провести спільне обговорення стратегії розвитку медицини Львова депутатами Львівської обласної ради і Львівської міської ради із залученням Госпітальної ради Львівської області, а також експертного середовища.

«Важливо, щоб концепція розвитку медицини Львова була в рамках обласної стратегії. Тільки разом ми зможемо забезпечити дійсно доступну, безпечну, ефективну та якісну галузь охорони здоров’я у Львові», – підсумував Олег Дуда.

Коментарі

Позначки: ,