Нинішня влада відділяє себе від простих людей, – Павленко

Новини 29 Червня, 2020 221
Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

Ростислав Павленко. Фото:"ЄС".

“Слуги народу” порушують карантинні обмеження і поводяться так, ніби заборони існують лише для простих людей, а не для них.

Про це в ефірі “Прямого” нагадав народний депутат фракції “Європейської Солідарності” Ростислав Павленко, пише “Четверта студія”.

“Демонстративні порушення, які показувала влада, – і “Велюр”, і Хмельницький, і Дніпро, і на місцях теж дуже багато подібних прикладів, – вони показали, що влада відділяє себе від людей, вона вважає, що всі обмеження мають стосуватися простих людей, а “слуги” мають жити краще, відповідно до жарту радянських часів, що “слуги народные лучше хозяев живут”. І ця філософія, на жаль, і призводить до того, що у нас ні боротьби з коронавірусом, ні порятунку економіки, ні порядку в державі”, – сказав Павленко.

Він повідомив також, що “Європейська Солідарність” вимагатиме звіту про витрачання коштів фонду боротьби з коронавірусом.

“Будемо ставити питання про звітність по цьому. Тому що вже пройшло майже три місяці відтоді, як уряд отримав і безпрецедентні повноваження, і дуже значну суму, і забрали в освіти, забрали у культури, забрали практично у всіх, мабуть, крім поліції, і створили фонд у 65 мільярдів. Плюс, ще близько 15 мільярдів дали безпосередньо Міністерству охорони здоров’я. І зараз ці всі органи плутаються в показах, скільки вони взагалі витратили: третину, половину, пів відсотка. Цифру гуляють настільки широко, що Рахункова палата каже, що вона невдовзі буде проводити розслідування”, – сказав депутат.

Коментарі

Позначки: ,