Нинішня непрофесійна і корумпована влада – подарунок для Путіна, – Княжицький

Новини 21 Грудня, 2019 1 901

Зеленський у Трускавці, 03.09.19, фото: 4studio

Непрофесійна і корумпована команда, яка прийшла до влади в Україні, здатна розвалити державу – так на своїй сторінці у мережі Facebook прокоментував ситуацію з величезним дефіцитом бюджету народний депутат з фракції «Європейська Солідарність» Микола Княжицький.

Він також процитував аналітичну статтю у виданні «Дзеркало тижня», в якій аналізується катастрофічний стан державних коштів.

«Ми маємо зараз непрофесійну корумповану владу. Ще й безвідповідальну. Востаннє я пам‘ятаю таку фінансову кризу у важкому 2014-му році», – пише Княжицький.
«За інформацією «Дзеркала тижня» цього року бюджет недоотримав 51 млрд грн, – цитує далі Книжицький матеріал видання.

«Аби зрозуміти масштаб проблем, наведемо дані попередніх років: 2015-го — перевиконання на 12 млрд грн, 2016-го — недовиконання на 1 млрд, 2017-го — недовиконання на 3,6 млрд, 2018-го — на 9,2 млрд грн. Навіть двозначних цифр не було.

Насправді дефіцит був би ще більшим, згідно з документами, що є в редакції: недонадходження від податкової становили 7 млрд грн, від митниці — 36 млрд, по інших статтях, включно зі знову проваленою “приватизацією”, — ще 25 млрд грн. Старожили Мінфіну стверджують, що такої складної ситуації в держфінансах не було вже років десять, навіть на початку війни й економічної кризи, при нереформованій податковій і корумпованій митниці”, – пише «ДТ».

«Бо нічого не береться з нічого. Безвідповідальні, недосвідчені люди, за спинами яких ховаються олігархи, здатні розвалити державу, а не побудувати її. Що вони і роблять. Дай Бог, щоб не довели до повномасштабної війни і додаткової втрати територій. Бо до цього йде. Тому й потрібен був Путіну такий Зеленський замість сильного Порошенка, щоб донищити Україну. Але вибрали, що вибрали. Тепер потрібно пильнувати і сподіватися на розуміння Зеленським масштабу катастрофи і на об‘єднанні з патріотичними фахівцями. Поки такого розуміння немає і близько», – застерігає Микола Княжицький.

Коментарі

Позначки: , ,