Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка

Новини 25 Листопада, 2021 301

Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка

Депутати від фракцій “КМКС Партія угорців України”, “За майбутнє” та “Слуги народу” повідомили, що не братимуть участі в голосуванні

Володимира Чубірка від партії “Рідне Закарпаття” обрали головою Закарпатської обласної ради.

Про це повідомив кореспондент Суспільного з місця події, пише Четверта студія.

За це проголосували 37 з 59 зареєстрованих на сесії депутатів.

Володимир Чубірко був єдиним кандидатом, якого висунули на цю посаду ще 15 листопада. Інший потенційний кандидат Петро Станко від “Рідного Закарпаття”, якого висунули сьогодні, 25 листопада, відмовився від участі.

Новим головою Закарпатської облради обрали Володимира Чубірка

Депутати від фракцій “КМКС Партія угорців України”, “За майбутнє” та “Слуги народу” повідомили, що не братимуть участі в голосуванні.

39 депутатів проголосували за дострокове припинення повноважень заступника голови Василя Іванча.

Володимир Чубірко — депутат Закарпатської обласної ради V–VI скликань. Був головою Закарпатської облради з 28 листопада 2014 по 1 грудня 2015.

Володимир Чубірко був головуючим на сесіях 28 жовтня та 4 листопада.

Як пише Четверта студія, Володимира Чубірка привітав із обранням екс-голова Львівської облради Олександр Ганущин.

“Вітаю Volodymyr Chubirko з обранням головою Закарпатська обласна рада. Попереду багато спільної праці на розвиток рідної Срібної землі і всіх Карпат”, – написав Ганущин у Фейсбуці.

У своїй щорічній декларації Володимир Чубірко зареєстрував заробітну плату за основним місцем роботи — 155 тисяч гривень. У власності декларанта п’ять земельних ділянок, три будинки, три квартири (одна з них дружини, інша — доньки).

У власності Володимира Mercedes-Benz 2011 року випуску, у його дружини — Lexus 2013 року. У 2020 році декларант отримав у подарунок 3 млн 728 тис. грн від Чубірко Олени Василівни. Готівкою Володимир Чубірко тримає 1 млн 800 тис. грн та 100 тисяч євро.

Володимир Чубірко є директором товариства з обмеженою відповідальністю, яке займається вирощування зернових, бобових культур і насіння олійних культур.

Сесія обласної ради 28 жовтня розпочалася з півгодинним запізненням. Олексій Петров засідання сесії переніс, у залі його не було.

Зареєструвалися 36 депутатів. Маючи кворум, вони вирішили розпочати засідання. Система для голосування не працювала, тож більшістю голосів піднятими руками обрали тимчасово головуючим облради Володимира Чубірка від “Рідного Закарпаття”. А голову Олексія Петрова від “Слуг Народу” відправили у відставку. За це рішення проголосували 35 депутатів.

Голова Закарпатської облради Олексій Петров засідання сесій обласної ради і 28 жовтня, і 4 листопада називає незаконними. Він звернувся до поліції та прокуратури.
“На сесії має бути мінімум 45 депутатів — тоді будемо працювати”. Про політичну ситуацію в краї розповів тимчасово головуючий на сесіях 28 жовтня та 4 листопада Володимир Чубірко.

Депутати планували провести сесію 6 листопада, однак на дверях у сесійну залу змінили замки. Вони провели збори депутатів у атріумі ОДА та обради. Учасники мали покинути будівлю через повідомлення про замінування, однак вони продовжили залишатися в атріумі, у той час як там працювали піротехніки з собаками. У підсумку, підписали звернення до президента України.

Депутати Закарпатської облради зареєстрували вимогу скликати позачергову сесію 9 листопада. Натомість Олексій Петров видав розпорядження про перенесення сесії на 15 листопада. Після цього депутати вирішили зібратися також у цей день, а не 9 листопада, — розповів Суспільному депутат від “Європейської Солідарності” Денис Ман.

“Найважливіше питання, яке наразі мало б згуртувати депутатів Закарпатської обласної ради — питання бюджету”, — політолог Михайло Шелемба проаналізував політичну кризу.

Коментарі

Позначки: , , , ,