Новий власник ЛАЗу планує відновити його роботу

Новини 16 Квітня, 2024 532

авершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення

Новий власник Львівського автобусного заводу планує відновити його роботу.

Про це LIGA.net повідомила пресслужба івано-франківської будівельної компанії Blago, співвласник якої придбав контрольну частку в ТОВ “Львівські автобусні заводи”, пише Четверта студія.

“Ми є одним з учасників ТОВ “Львівські автобусні заводи”. Левова частка боргів уже погашена в процедурі санації. На теперішній час завершується уточнення всіх вимог поточних кредиторів для їх остаточного погашення та завершення санації, що призведе до повного фінансового оздоровлення ТОВ “Львівські автобусні заводи”, – розказали в компанії.

“Ми сподіваємося, що в цьому році буде завершена санація, і завод зможе відновити свою діяльність”, – повідомила пресслужба.

Львівський автобусний завод не працює близько десяти років.

Його попередній власник росіянин Ігор Чуркін через конфлікт з львівською владою збирався перенести виробництво у Дніпропетровську область, і у жовтні 2014 року ЛАЗ остаточно зупинився.

З 2020 року перереєстроване у Кам’янському ТОВ “Львівські автобусні заводи” перебувало у стані банкрутства.

Ситуація змінилася у квітні 2023 року, коли Господарський суд Дніпропетровської області затвердив план санації ЛАЗ. Він передбачав залучення нового інвестора ТОВ “Львівінвестактив” івано-франківського бізнесмена Андрія Луцького. Він є співвласником будівельної компанії “Благо”, що є однією з найбільших в Івано-Франківську.

З кінця 2023 року Львівінвестактиву належить 57,58% ЛАЗу.

Коментарі

Позначки: